30 листопада 2023   20:17   714

Лиманський лісгосп заготовив 16 тисяч кубів деревини

Лиманський лісгосп заготовив 16 тисяч кубів деревини
Вона піде на дрова та фортифікації.

У Лиманському лісництві цьогоріч заготовили майже 16 тисяч кубометрів деревини, її передають місцевим жителям для опалення, також використовують для будівництва фортифікаційних споруд, - повідомляє "Суспільне".

Заготівлею деревини у Лиманському лісництві цьогоріч займається вісім бригад вальників лісу. "Загальний обсяг заготівлі деревини в цьому році склав майже 16 тисяч кубометрів. Більшість цієї деревини пішла на потреби опалення та фортифікацію", — розповідає директор ДП "Лиманське лісове господарство" Олексій Приходько.

За словами Приходька, на території Лиманського лісництва ведуть вибіркову санітарну рубку дерев, які побиті обстрілами чи обгоріли внаслідок пожеж.

“Ми вибираємо дерева, які були пошкоджені внаслідок боїв та внаслідок пожежі. Ці дерева мертві, вони представляють користь лише, як паливо, тому що вони вражені осколками. Використати їх, як будівельні матеріали — неможливо”, — пояснив директор держпідприємства.

“Буває, коли валиш дерева, — постійно осколки. Через це ланцюг постійно тупиться і зубці вибиває. Доводиться заточувати”, — ділиться вальник лісу Дмитро.

Стовбури вантажівкою безкоштовно розвозять жителям Лиманської громади. Дрова отримують те, хто не отримував паливні брикети, розповів представник управління соцзахисту Юрій. Одна вантажівка дров розрахована на чотири сім’ї.

“Люди вже витратили ті дрова, що минулого року привозили, тепер веземо на наступний рік. Дрова привозяться коштом Лиманської громади”, — розказав представник управління соцзахисту населення.

За словами місцевого жителя Володимира, аби топити оселю всю зиму, лиш його родині потрібно в кілька разів більше дров: “Таких потрібно дві машини, щоб добре перезимувати. Щось купили, щось громада дала, якось перезимуємо. Допомога хороша, тому що самим купувати важко”.

“Бабусі наші взагалі дуже вдячні, бо у них нема за що купити дрова, пенсії маленькі, і їх треба за щось довезти. У нас зараз немає такої можливості. Ми завжди купували три машини на сезон”, — ділиться жителька Краматорського району Євгенія Чернишова.

Цього опалювального сезону жителі Лиманської громади отримають безкоштовно по 3 кубометри деревини на родину. Нині у громаді живуть 5,5 тисяч людей, до вторгнення було близько 43 тисяч.
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: