4 грудня 2023   21:01   283

Столтенберг запевнив Умєрова, що НАТО надаватиме довгострокову підтримку Україні

Столтенберг запевнив Умєрова, що НАТО надаватиме довгострокову підтримку Україні
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та міністр оборони України Рустем Умєров обговорили перебіг війни в Україні та підтримку НАТО.

Зустріч відбулася в понеділок у Брюсселі, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Генеральний секретар і міністр Умєров обговорили останні події на полі бою і невідкладні військові потреби України. Зважаючи на те, що зима, як очікується, ускладнить бойові дії, Столтенберг наголосив, що союзники сповнені рішучості посилити політичну та практичну підтримку України в її захисті від російського вторгнення. Генеральний секретар підтвердив, що НАТО надаватиме довгострокову підтримку Україні, щоб зробити українські сили повністю сумісними з НАТО і ще більше наблизити їх до Альянсу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили шлях України до членства в НАТО і зусилля України з реформування.

"Столтенберг підтвердив, що Україна стане членом НАТО, коли всі союзники погодяться і коли будуть виконані умови", - наголошується в пресрелізі.

У НАТО констатували, що ця зустріч відбулася після засідання Ради НАТО-Україна на рівні міністрів закордонних справ, яке відбулося 29 листопада. Раніше Столтенберг зустрічався з Умєровим у Києві у вересні, а також під час зустрічі міністрів оборони країн НАТО в жовтні.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: