5 грудня 2023   20:26   289

У Фінляндії розслідують постачання 3,5 тис. дронів до Росії вартістю 2 млн євро

У Фінляндії розслідують постачання 3,5 тис. дронів до Росії вартістю 2 млн євро
У Фінляндії розслідують справу про незаконне постачання в Росію техніки та компонентів, які порушують санкції, на суму понад 3 мільйони євро.

Продукція включає, зокрема, й понад 3500 дронів вартістю понад 2 мільйони євро.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на NV.

За інформацією фінської митниці, дві компанії з Фінляндії оформляли документи для експорту в Казахстан дронів та електроніки, яка могла бути використані для військових цілей. Проте ці товари фактично постачалися до Росії. Загалом компанії підозрюють у більш ніж тридцяти випадках експорту або спроб експорту товарів, що перебувають під санкціями, зокрема мікроконтролерів та напівпровідникових компонентів.

"Попереднє розслідування дало підстави вважати, що ця діяльність керується з Росії. Була створена велика мережа міжнародних компаній, через яку діяльність фінансувалася, зокрема, з Росії", — повідомив директор департаменту митного нагляду Ханну Сінкконен.

Як зазначає фінська митниця, у цій справі є ще один випадок, пов’язаний із постачанням техніки, призначеної для протидії дронам. Згідно з документами, ця техніка мала транзитом їхати до Казахстану через Росію, але фактично потрапила саме в Росію.

Загалом у скоєнні злочину підозрюють шість фігурантів, один з яких перебуває під вартою з вересня.

"Ми співпрацювали з органами влади Нідерландів, Великої Британії та США, а також з правоохоронним органом ЄС Європолом під час попереднього розслідування. На національному рівні ми співпрацювали, зокрема, з Поліцією безпеки Фінляндії", — наголосив Сінкконен.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: