7 грудня 2023   19:41   1042

Посадовець із Краматорського району, який завдав понад 1 млн гривень збитків, уникнув покарання

Посадовець із Краматорського району, який завдав понад 1 млн гривень збитків, уникнув покарання
Колишній посадовець “Словміськводоканалу” зміг уникнути покарання

У вересні поточного року "ТЕХНОПОЛІС" інформував про те, що на експрацівника водоканалу, який майже рік поїв мешканців Краматорського району стічними водами, очікує суд.

Колишній посадовець “Слов’янського водоканалу” допустив скиди нафтопродуктів у річку Казенний Торець і завдав збитків громаді на 1,3 млн гривень. Однак суд звільнив його від відповідальності. Про це повідомляють “Новини Краматорського району“.

За версією слідства, із серпня 2019 року до вересня 2020 року начальник служби очисних споруд КП “Словміськводоканал” не проконтролював виконання підлеглими працівниками вимог щодо якісного очищення та знезараження стоків, які скидаються в річку Казенний Торець. Тоді ж представники Державної екологічної інспекції в Донецькій області провели перевірку і зафіксували, що вміст у воді амонійного азоту, фосфатів і нафтопродуктів перевищив гранично допустимі показники в 1,3, а нітратів – у 2,5 раза. Йшлося про збитки в розмірі 1 371 705,34 грн.

Представники екоінспекції звернулися до суду з вимогою до “Водоканалу” про відшкодування цих збитків. На початку листопада 2021 року Господарський суд Донецької області вирішив стягнути збитки. А вже майже через три місяці той самий суд видав наказ про примусове стягнення цих грошей.

“На теперішній час зазначена сума примусово стягується Слов’янським відділом державної виконавчої служби у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції“, – пояснили в інспекції.

Справу передали до суду, однак посадовець покарання не поніс

У вересні Донецька обласна прокуратура опублікувала повідомлення, що справу колишнього посадовця передали до суду. Розслідування почалося ще у квітні 2021 року. А вже через деякий час Слов’янський міськрайонний суд закрив справу через закінчення строків давності притягнення особи до кримінальної відповідальності.

Таким чином, колишнього посадовця було звільнено від можливого покарання.
Технополис
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: