8 грудня 2023   19:00   300

У Франції визначилися з датою початку суду над проросійським політиком Ле Пен

У Франції визначилися з датою початку суду над проросійським політиком Ле Пен
Проросійського французького політика Марін Ле Пен почнуть судити восени 2024 року.

Її звинувачують у розтраті коштів Європейського союзу.

Про це заявила прокуратура Парижа, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Franceinfo.

Зазначається, що справу голови групи "Національне об'єднання" Марін Ле Пен передано до кримінального суду Парижа. Вона і ще 26 осіб восени 2024 року постануть перед судом за розтрату державних коштів за підозрою в незаконному привласненні коштів Європейського союзу для оплати помічників депутатів Європарламенту.

Суд відбудеться з 30 вересня 2024 року до 27 листопада 2024 року, і на лаві підсудних опиняться Марін Ле Пен, її батько Жан-Марі Ле Пен, а також партія "Національне об'єднання" як юридична особа.

Прокурор повідомив, що, окрім Ле Пен, обвинуваченими будуть партійні діячі середини 2010-х років, з них 11 осіб були обрані депутатами Європарламенту за списками "Національного фронту", ще 12 були їхніми помічниками в парламенті, а також ще четверо людей - співробітники вкрай правої партії.

Ставлення Марін Ле Пен до Росії

Марін Ле Пен є однією з найвідоміших прихильниць зміцнення міжнародних відносин Росії та Франції.

Партія під керівництвом Марін Ле Пен є єдиною у Франції, яка підтримала точку зору Росії проти будь-якого втручання в сирійський конфлікт. Також вона неодноразово заявляла про підтримку дій РФ в Україні, схвально відгукувалася на користь окупації Криму.

У 2022 році вона засудила вторгнення Росії в Україну, але закликала "зайняти збалансовану позицію щодо України та формувати санкції так, щоб вони дали змогу досягти миру, а не руйнувати французьку економіку".

У квітні цього року вона заявила, що якщо Росія виграє війну, то це буде катастрофою. Але якщо Україна переможе, то це нібито буде означати "початок Третьої світової війни".
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: