9 грудня 2023   10:49   330

Найбільша проблема - логістика: яка ситуація в Авдіївці сьогодні

Найбільша проблема - логістика: яка ситуація в Авдіївці сьогодні
В Авдіївці, попри активні бойові дії та постійні обстріли, залишається понад 1200 цивільних.

Найбільшою проблемою для міста залишається логістика.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша в ефірі телемарафону.

За його словами, станом на ранок 9 грудня в Авдіївці залишаються 1253 особи. Після загострення бойових дій евакуація місцевих жителів активізувалася, але зараз знову сповільнилася. Зокрема, і через безпекову ситуацію.

"Багато відповідей люди говорять, коли відмовляються їхати. Одна з таких причин - безпека по дорозі. Люди все бачать і чують... Є такі, які відверто не хочуть виїжджати, є і "ждуни", але їх небагато", - сказав Барабаш.

Начальник Авдіївської МВА додав, що найбільшою проблемою залишається логістика. Наразі їжа та інші необхідні речі до міста завозяться однією трасою, вона небезпека. За словами Барабаша, запас їжі в Авдіївці є, але з питною водою є проблеми.

Бої за Авдіївку

Російські окупанти на початку жовтня активізували бої у районі Авдіївки. Цей наступ вважається наймасштабнішим з 2014 року.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що окупанти втратили у боях за Авдіївку не менше 10 тисяч солдатів. Президент Володимир Зеленський наголошував, що російські втрати у районі Авдіївки більші, ніж у Бахмуті.

Нещодавно воїни 47 окремої механізованої бригади спростували чутки про нібито просування окупантів на території Авдіївського коксохімічного заводу. Вони наголосили, що завод контролюють ЗСУ.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: