9 грудня 2023   16:55   1020

Суд засудив батька строковика з Краматорська за розголос інформації

Суд засудив батька строковика з Краматорська за розголос інформації
Дніпропетровський районний суд визнав громадянина винним у незаконному розміщенні інформації про місцезнаходження Збройних сил України.

Про це інформують Новини Краматорського району

У липні 2023 року, перебуваючи у місті Краматорськ Донецької області, чоловік поширював у чаті Telegram-каналу відомості про розташування підрозділів ЗСУ, які не були відкриті для загального доступу уповноваженими державними органами.

На судовому засіданні обвинувачений частково визнав свою вину, підтвердивши, що спілкувався з учасниками групи в Telegram і повідомляв, що за певними адресами у Краматорську розташовані військові ЗСУ та їх техніка. Він вказав конкретні місця розташування військовослужбовців, пояснивши, що власноруч їх там бачив. Чоловік визнає свою часткову відповідальність, запевняючи, що його намір був спростувати міфи та допомогти вивести правду на поверхню. Він наголосив, що його син служить в ЗСУ з 2021 року на строковій службі, і це було його основним мотивом розголошення військових об’єктів. Чоловік вибачився за можливі негативні наслідки своїх дій та виразив щире каяття.

Суд висловив критику до пояснень обвинуваченого, вказавши, що він недостатньо розумів можливі наслідки своїх дій та вважає, що вибачення виражено лише з метою уникнення суворого покарання. Події, за якими обвинувачений, характеризуються як умисне порушення. Суд вирішив призначити чоловікові покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: