12 лютого 2024   14:56   202

Ворог ударив по енергооб’єктах на Дніпропетровщині, є знеструмлення. Споживання електроенергії знижується, - "Укренерго"

Ворог ударив по енергооб’єктах на Дніпропетровщині, є знеструмлення. Споживання електроенергії знижується, - "Укренерго"
Через атаку БпЛА є знеструмлення на Дніпропетровщині.

Потепління сприяє зниженню споживання електроенергії.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр "Укренерго".

В ніч на 12 лютого ворог знову завдав удару БпЛА по енергетичних об’єктах НЕК "Укренерго" на Дніпропетровщині. Завдяки захисним спорудам, вдалось уникнути значних пошкоджень, але деяке обладнання на одній з підстанцій все ж постраждало. Знеструмлювались промислові споживачі та понад 53 тисячі побутових споживачів. Аварійно-відновлювальні роботи розпочались одразу після відбою тривоги. Триває заживлення споживачів.

Знеструмлення у регіонах

Станом на ранок на Павлоградщині знеструмлено близько 29 тисяч споживачів.

"Попри пошкодження енергооб’єктів Дніпропетровщини, пропускна здатність високовольтних мереж "Укренерго" достатня для покриття наявного попиту. Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишаються 386 населених пунктів. Є нові пошкодження через обстріли в мережах Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Харківській, Херсонської областей", - йдеться у повідомленні.

З технічних причин є відключення в Київській, Харківській областях. Тривають ремонтні роботи.

Споживання електроенергії

Через потепління споживання тримається на досить низькому, як для зими, рівні.

Вчора, 11 лютого, добовий максимум споживання був зафіксований близько 18:00. Його рівень був на 0,4% вище, ніж у попередню неділю 4 лютого.

Сьогодні станом на 10:00 рівень споживання електроенергії на 5% нижче за відповідний показник попереднього робочого дня 9 лютого.

Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.

Протягом суботи-неділі на 2 блоках атомних електростанцій завершено ремонтні роботи, блоки повернуто в роботу на повні потужності.

Імпорт та експорт електроенергії

Експорт сьогодні здійснюється в нічні та денні години в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 2 140 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 360 МВт.

Імпорт електроенергії здійснюється протягом дня з Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 1 243 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 499 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: