12 лютого 2024   19:39   303

Україна, ймовірно, вперше застосувала системи Vampire з лазерним наведенням для знищення "Шахедів", - ЗМІ

Україна, ймовірно, вперше застосувала системи Vampire з лазерним наведенням для знищення "Шахедів", - ЗМІ
Сили оборони, ймовірно, почали використовувати проти ворожих "шахедів" американські системи Vampire з ракетами APKWS і лазерним наведенням.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Defense Express.

Як зазначили аналітики, за допомогою Vampire, зокрема, було відбито атаку "Шахедів" в ніч на 11 лютого.

Тоді пресслужба ВМС України показала відео бойової роботи своїх підрозділів ППО. Саме на цих відео ймовірно і показано роботу Vampire.

"Спочатку наші зенітники беруть ворожий "Шахед" на приціл, використовуючи невідому оптико-електронну станцію; після цього у російський дрон-камікадзе влучає реактивний снаряд, після чого "Шахед" зривається в піке і падає", - пишуть аналітики.

Саме ці кадри наводять на думку, що на відео показано перші в публічному доступі кадри бойової роботи ракетних установок Vampire під керовані реактивні снаряди APKWS. Поставка усіх 14 передбачених мала відбутись наприкінці 2023 року.

Що відомо про комплекс Vampire

Vampire - це американський зенітний ракетний комплекс, що призначений для боротьби з безпілотниками, який вперше почали тестувати у 2021 році. Комплекс портативний. Його можна встановити на більшість транспортних засобів із вантажним кузовом (наприклад, на позашляховик).

Vampire оснащена пусковою установкою і 70-мм ракетами APKWS з лазерним наведенням.

Що стосується снарядів APKWS - наразі невідомий показник дальності їх стрільби в режимі "земля-повітря". Але в режимі "земля - земля" відстань становить 4-5 кілометрів, та у режимі "повітря-земля" - до 11 кілометрів. Вартість одного реактивного снаряда APKWS - до 40,6 тисячі доларів за одиницю.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: