19 лютого 2024   14:08   693

У Дружківці директорка підприємства "прибрала" снігу на понад 200 тис. грн

У Дружківці директорка підприємства "прибрала" снігу на понад 200 тис. грн
За таку "роботу" їй загрожує кілька років ув’язнення

Ще у листопаді 2022 року одне з комунальних підприємств Дружківки уклало договір з ТОВ про утримання вулично-шляхової мережі, а саме - обслуговування автодоріг у зимовий період. Вартість договору склала близько 430 тис. грн.

За ці кошти підрядник зобов’язувався до кінця грудня спеціальною технікою розчищати вулиці від снігу й посипати їх протиожеледними сумішами.

Але навіть достовірно знаючи, що автогрейдери й трактори через сприятливі погодні умови до снігоприбирання не залучались, директорка склала та передала замовнику акт «виконаних» робіт. До неправдивого документу вона включила й чергування водіїв спеціального транспорту, які фактично на роботу не виходили.

За процесуального керівництва Краматорської окружної прокуратури жінці повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану та складанні й видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Незаконні дії директорки призвели до того, що на рахунки очолюваного нею товариства безпідставно перерахували 205 тис. грн бюджетних коштів.

Максимальне покарання за санкціями статей - 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: