21 лютого 2024   19:20   216

Швейцарія створила групу для боротьби з обходом санкцій проти РФ, - Reuters

Швейцарія створила групу для боротьби з обходом санкцій проти РФ, - Reuters
У Швейцарії створили групу з розслідування та забезпечення виконання санкцій проти Росії.

Як інформує Цензор.НЕТ про це написали Reuters.

У виданні повідомляють, що Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії (SECO) створив спеціалізовану групу для розслідування та забезпечення дотримання санкцій, запроваджених Берном після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як зазначається до створення групи SECO підштовхнло те, що минулого року Швейцарія зазнала критики за те, що не зробила достатньо, щоб перешкодити росіянам ховати гроші у тамтешніх банках.

Близько 7,7 мільярда швейцарських франків активів було заморожено наприкінці минулого року, що становить невелику частину від 150 мільярдів франків російських грошей, які, за оцінками, зберігаються у швейцарських банках.

У SECO розповіли, що з моменту вторгнення було повідомлено про 230 потенційних порушень санкцій.

"Це призвело до 47 проваджень, 20 справ було закрито, а дев'ять штрафів різного ступеня тяжкості винесено. Близько 18 випадків все ще активні, і постійно додаються нові" - пояснили в Держсекретаріаті з економічних питань.

Як повідомив представник секретаріату, більшість випадків пов'язані з порушенням заборон на експорт предметів розкоші або продуктів, що мають економічне значення до Росії, які можуть підтримати військові зусилля Москви.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: