21 лютого 2024   19:29   1404

"Злякалися, дуже злякалися": що розповідають постраждалі від російського обстрілу краматорці

"Злякалися, дуже злякалися": що розповідають постраждалі від російського обстрілу краматорці
Окупанти влучили у фільтрувальну станцію і поширили фейк про викид хлору

“Злякалися, дуже злякалися, але Слава Богу, що всі живі. Живі та здорові, а це все відбудуємо” - каже Ганна, яка постраждала внаслідок російського обстрілу Краматорська.

Увечері 20 лютого російська армія завдала удару ракетами Х-22 по фільтрувальній станції Краматорська. Внаслідок цього постраждали четверо співробітниць станції віком 43, 48, 56 і 58 років та двоє людей, які йшли вулицею повз будівлю - 50-річний чоловік і 20-річна дівчина. Їм надали першу допомогу і вже виписали з лікарні. Але ДСНС досі продовжує рятувальну операцію, оскільки під завалами може бути ще одна людина.

Через цей удар у місті припинено подачу питної води, трубами зараз тече лише технічна. А вибуховою хвилею було пошкоджено 12 багатоквартирних будинків.

“Вікна всі повипадали, на 9-му поверсі живемо. Балкон, вікна все на той бік (у бік прильоту) повністю зруйновані. Прийшла комісія і все зафіксувала” - каже Ганна.

Ті будинки, які перебували у безпосередній близькості до станції, залишилися без вікон, а в деяких випадках і без дверей. Але удар був такий сильний, що вибухова хвиля поширилася далеко за межі епіцентру вибуху. В будинках, які знаходяться відносно далеко, вибило вікна у під'їздах та на балконах.

Після удару по цивільному об'єкту росіяни одразу почали поширювати дезінформацію про викид хлору.

“Я їм не вірила, тому що я живу тут давно, я знаю, що хлорки тут немає. Якимись іншими засобами обробляють воду. Тому за це я не злякалася”, - каже Ганна.

Місцеві жителі підтверджують, що на станції давно не використовується хлор і там ніколи не було видно, щоб розміщувались військові.

“Які військові? Навіщо взагалі туди бити? Тут же довкола люди живуть і з вікон усе видно. Підлий удар, щоб залишити нас без води, та ще й люди постраждали. За що це їм? За те, що вони виконували свою роботу? Так ще тепер незрозуміло, коли все це відновиться. А там, між іншим, було нове обладнання, яке торік поставили. Це ще раз доведеться гроші із бюджету виділяти. Але добре - всі ці фінансові питання, але життя людей і їхні нерви, за що їх наражати на небезпеку? Просто скоти - я більше нічого не можу сказати. Не дають життя нам” - каже, Сергій, один із постраждалих.

Поки що на місці працюють комунальники та волонтери, які допомагають ліквідувати наслідки цього удару. Людям також надають будівельні матеріали та реєструють їх у програмі єВідновлення.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: