24 лютого 2024   19:37   445

За останні два роки російські війська вбили 30 українських священнослужителів і 26 ув’язнили, - заява голови IRFBA Рехака

За останні два роки російські війська вбили 30 українських священнослужителів і 26 ув’язнили, - заява голови IRFBA Рехака
Від початку повномасштабного вторгнення РФ окупанти вбили 30 українських священнослужителів і 26 ув’язнили, крім того знищили або пошкодили понад 600 релігійних об’єктів.

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на сайт Інституту релігійної свободи, про це йдеться в заяві голови Міжнародного альянсу свободи віросповідання та переконань (IRFBA) Роберта Рехака з приводу другої річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну, яку він зробив 24 лютого 2024 року.

Зокрема, у заяві зазначається, що "це вторгнення не тільки погіршило і без того жахливу ситуацію з правами людини, особливо щодо свободи релігії та віросповідання на тимчасово окупованих українських територіях, але й убило релігійних лідерів та прихильників різних конфесій".

Згідно з даними, наведеними у заяві, "за останні два роки російські війська вбили тридцять українських священнослужителів і двадцять шість взяли в полон/ув'язнили" та знищили або пошкодили понад 600 релігійних об’єктів.

Крім того, в заяві голови IRFBA наголошено про безсумнівну причетність Московського Патріархату, який часто називають Російською Православною Церквою, та її лідера Кирила Гундяєва "до спроб легітимізувати російську агресію та підірвати суверенітет України".

В заяві також зазначено, що Росія пригнічує свободу віросповідання на тимчасово окупованих територіях і метою окупаційної влади є примус релігійних громад і лідерів до співпраці з російським режимом або покарання незгодних з цим релігійних діячів.

Рехак заявляє, що "міжнародна спільнота має бути солідарною з Україною, усуваючи багатогранні наслідки російської агресії та притягаючи Російську Федерацію до відповідальності за грубі порушення міжнародного права, включно зі злочинами проти людяності та військовими злочинами".
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: