27 лютого 2024   14:50   566

"Прифронтові міста дуже схожі", - каже Фелікс Редька, який провів у Краматорську благодійний Stand Up Day

"Прифронтові міста дуже схожі", - каже Фелікс Редька, який провів у Краматорську благодійний Stand Up Day
Під час заходу небайдужі краматорці збирали кошти на потреби військових на Лиманському напрямку

На другі роковини великої війни у Краматорську в кав'ярні “Поруч” відбувся “день гуманітарних приколів” відомого українського стендапера з міста Суми Фелікса Редьки.

Сеанси позитивного настрою

У сеансах позитивного настрою, які хлопець того дня проводив двічі, взяли участь мешканці Донеччини, як цивільні, так і військові, з Краматорська, Дружківки, Слов’янська та Бахмуту.

Безпосередньо перед стендапом Фелікс Редька дарував глядачам насіння редьки, щоб вони або їхні родичі могли вирощувати цей коренеплід у себе на городі або в домашніх умовах.

Ідея приїзду Фелікса Редьки до Краматорська належить культурному активісту та волонтеру Богдану Приходьку. Провести сольник Фелікса Редьки у Краматорську він задумав після того, як побачив виступ артиста у прифронтовому Херсоні у листопаді 2023 року. Про це Богдан розповів журналісту Kramatorsk Post.

Він відправив стендаперу електронного листа з проханням виступити у Краматорську перед місцевими, які сумують за подібними заходами від початку великої війни.

Окрім самого стендапу відвідувачі могли переглянути світлини, зроблені друзями Богдана Приходька, а також взяти браслети від громадської організації “Донор UA”.

Під час стендапу організатори наголошували на тому, що в Краматорську нещодавно була відновлена робота міського Центру переливання крові та закликали усіх охочих здавати кров пораненим військовослужбовцям. Також ключовою метою благодійного стендапу Фелікса Редьки був збір бійцям 69 бригади, яка зараз перебуває на Лиманському напрямку.

У Краматорську виступив не вперше

У Краматорську Фелікс Редька вперше виступав у 2019 році у барі “Алхімік”. Артист поділився з читачами Kramatorsk Post своїми враженнями від нинішнього Краматорська:

“Вікна зашиті ДСП, а у всьому іншому я так само приємно здивований, як коли й перший раз приїхав в Краматорськ, - у вас тут дуже чисто, акуратно і класна архітектура. Все це, слава Богу, залишилося. Ті міста, про які я пам’ятав, не розбиті”.

Стендапер на питання журналіста, в яких прифронтових регіонах України найбільш приємна атмосфера, відповів так:

“Мені всюди приємно. Взагалі, прифронтові міста вони від одного не дуже відрізняються, а навпаки дуже схожі. Тут завжди більше відчувається життя, попри те, що людей менше, здавалося б, і життя мало б бути менше. Але відчувається, що цього навпаки більше, бо ти розумієш, що люди кожну секунду використовують як останню, як би це жахливо не звучало”.

Мешканцям Краматорська артист побажав, щоб з концертами та виставами для них навідувалися більше відомих українських артистів

Протягом останнього часу Фелікс Редька вже не вперше відвідує Донеччину. Восени 2023 року він робив свої сольні виступи для мешканців Покровського району.

Фото - Микола Жалнін/Kramatorsk Post.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: