14 березня 2024   16:16   409

"Армія відновлення" на Донеччині: допомога деокупованим громадам

"Армія відновлення" на Донеччині: допомога деокупованим громадам
Деокуповані території Донеччини потребують відбудови та швидкого реагування на виклики, спричинені війною.

Про це інформує Донецька обласна державна адміністрація

Відновленню та підтримці життєдіяльності у цих громадах сприяє проведення суспільно корисних робіт в рамках проєкту "Армія відновлення".

Донецька обласна служба зайнятості продовжує активно долучати пошукачів роботи до цієї урядової програми. Безробітні отримують тимчасову зайнятість та виконують різні види робіт. Найчастіше вони долучаються до відновлення пошкодженого майна, надання соціальних послуг уразливим верствам населення, облаштування приміщень під укриття, заготівлі дров тощо.

Так, на Лиманщині безробітні задіяні на роботах з розбору завалів, розчищенні автомобільних доріг, відновлення та облаштування об’єктів інфраструктури. Також учасники «Армії відновлення» допомагають у фасуванні і видачі гуманітарної допомоги місцевим мешканцям.

У деокупованому місті Святогірськ, де існують проблеми з водопостачанням, учасники «Армії відновлення» долучились до роботи соціальної пральні. Безробітні допомагають місцевим мешканцям отримати послуги з прання та сушіння. Нещодавно таку пральню відкрили і в Черкаській територіальній громаді. На сьогоднішній день вона є дуже потрібною, особливо для осіб похилого віку. Її обслуговуванням також займаються безробітні, які працюють на суспільно корисних роботах.

Участь у таких роботах надає можливість шукачам роботи не лише отримати тимчасову зайнятість та заробітну плату, а й внести свій вклад у відбудову країни.

За обсягами залучення громадян до проєкту «Армія відновлення» з моменту його дії Донеччина займає одну з лідируючих позицій серед інших областей України.

Долучитися до суспільно корисних робіт може кожен бажаючий працездатного віку. За консультаціями щодо участі в проєкті звертайтеся до фахівців центру зайнятості або телефонуйте до call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно 0-800-33-61-67.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: