14 березня 2024   20:33   602

У Краматорську обрали учасників Молодіжної ради: деякі вже роблять добрі справи як волонтери

У Краматорську обрали учасників Молодіжної ради: деякі вже роблять добрі справи як волонтери
Міські свята та ідеї інсталяцій - що робила Молодіжна рада у мирний час

Перше скликання Молодіжної ради (на фото обкладинки) Краматорська займалося насамперед розробкою різних проєктів для громадського бюджету міста.

Серед них: встановлення вказівників вулиць на перехрестях, міський годинник, озеленення та благоустрій скверу Машинобудівників, проведення масштабного танцювального шоу на головній площі міста тощо.

Також члени першого скликання Молодіжної ради Краматорська опікувалися організацією різних свят. Наприклад, вони у 2020 році організували в центрі міста святкування Дня обіймів.

Наступне скликання Молодіжної ради Краматорська почало роботу у 2021 році. Але ті хлопці та дівчата не встигли нічого такого зробити через повномасштабне вторгнення російської армії на територію України у лютому 2022 року.

Можливість для молоді міста донести свої побажання

Наприкінці минулого року Олександр Гончаренко, керівник Краматорської МВА, підписав розпорядження, в якому йшлося про створення ініціативної групи для проведення установчих зборів, на яких мали обрати нових членів Молодіжної ради.

Офіційно Рада утворюється з метою залучення молоді до формування та реалізації молодіжної політики на місцевому рівні. А кажучи простими словами - її учасники мають змогу доносити до міської влади те, що турбує молодь, її побажання, ідеї, проєкти та прагнення з тих, які на міському рівні можна реалізувати.

Недарма участь у Молодіжній раді можуть брати особи віком від 14 до 35 років (школярі, студенти, активна молодь тощо). Склад ради обирається кожні два роки. Вперше вона з'явилася у Краматорську у 2019 році. І попри війну, це вже третє її скликання.

Хто увійшов до складу ради цього разу - ви можете їх знати

Заявки на вакантні місця в Молодіжній раді можна було подавати до 3 лютого 2024 року. Охочих змінювати своє місто на краще виявилося 17 осіб, де серед інших, учні середніх та вищих навчальних закладів Донеччини та Харківщини, громадські активісти, волонтери тощо.

Серед них Богдан Зуяков, відомий у Краматорську волонтер та спортсмен, який представлятиме у Молодіжній раді Краматорська ГО “Краматорське об’єднання волонтерів”. З початком великої війни він активно допомагає як військовим, так і цивільним. Зокрема, був одним із тих відчайдухів, які займалися евакуацією цивільного населення із гарячих точок поблизу лінії фронту (Бахмут, Часів Яр, Авдіївка).

Також представником Молодіжної ради Краматорська став учень школи № 16 та фотограф Артур Кошелев, про успіхи якого ми писали.

Нещодавно разом зі своїми друзями хлопець почав допомагати дітям у Краматорську та по всій вільній Донеччині. Спочатку він робив це від власного імені. Але згодом йому запропонували стати одним з волонтерів харківського благодійного фонду «Чарівники», який би працював у Краматорську та області. Артур, щоправда, подав свою кандидатуру до Молодіжної ради як представник «Фонду розвитку громади», та у будь-якому випадку планує надалі розвивати Краматорську громаду.

Серед інших кандидатів, які обралися до Молодіжної ради Краматорська, колишня журналістка “Донеччина TV” та нині прессекретарка “Донецькоблгазу” Ангеліна Фесенко.

Керівництво Ради вже обрали

До складу ініціативної групи увійшли, зокрема, секретар Краматорської міської ради Ігор Сташкевич, начальник управління Краматорської ради з гуманітарних питань Андрій Гореславець, представник Молодіжної ради (2022-2024 роки) Даніїл Гавілей, голова молодіжної ради при Донецькій ОДА Ольга Дзержинська, регіональний координатор проєктів ГО “Клуб рибалок України” Олександр Іванов та інші.

У середу, 13 березня, відбулися вибори керівництва Молодіжної ради. Керівником обрали Дениса Жарікова, представника ГО "Молодіжний Схід", його заступником — Богдана Зуякова, волонтера. Посаду секретаря ради обійняла Єлизавета Яценко, студентка ДІТМ

Микола Жалнін, Максим Ходушко
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.