17 березня 2024   16:28   915

Розпочато збір підписів під петицією про присвоєння звання Герой України загиблому військовослужбовцю з Краматорська Максиму Алексєєву

Розпочато збір підписів під петицією про присвоєння звання Герой України загиблому військовослужбовцю з Краматорська Максиму Алексєєву
23-річний захисник загинув під Авдіївкою.

На офіційному сайті звернень на адресу Президента розпочато збирання підписів під петицією з проханням присвоїти звання Герой України старшому лейтенанту Алексєєву Максиму Віталійовичу (24.11.1998 р), "який віддано і мужньо став на захист Батькивщини від російських окупантів".

Військовий народився та виріс у Краматорську. Навчався у школі №6. Йому було 10 років, коли померла мама. Після закінчення школи Максим разом зі старшим братом вирішили переїхати до Києва.

“Мій чоловік та Максим залишились без мами і так склалася доля, що йому запропонували піти навчатись у військовий ліцей у Києві, - розповіла журналістам видання “Pro100Media” дружина рідного брата бійця, Олена. - Вони прийняли рішення, що Макс навчається у ліцеї, а мій чоловік переїжджає до Києва і працює, вони прийняли разом таке рішення”.

У столиці Максим навчався у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна. Далі продовжив навчання у Військовій академії в Одесі, яку закінчив у 2020 році і почав служити в частині А 1126 25 бригади десантно-штурмових військ.

Під час виконання бойового завдання 9 квітня 2022 року Максим Алексєєв загинув під Авдіївкою. Захисникові було лише 23.

“У нього залишився брат та племінниця, вони були дуже близькі з братом”, – розповіла Олена.

Боєць був нагороджений посмертно орденом 3 ступеня “За мужність”. Поховали воїна на Алеї Героїв в місті Києві на Лісовому кладовищі.

Підписати петицію можна за ПОСИЛАННЯМ.
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: