25 березня 2024   20:19   981

Суд покарав зухвалого грабіжника відпочивальників у Щуровому

Суд покарав зухвалого грабіжника відпочивальників у Щуровому
Він зривав золоті ланцюги з перехожих і вривався у будинки відпочинку, навіть коли там були люди.

Індустріальний районний суд Дніпра виніс вирок раніше судимому мешканцю Словʼянська, який "відзначився" серією грабунків у Щуровому влітку 2021 року.

11 липня 2021 року - це була неділя - Вова (назвемо його так) разом із співмешканкою приїхав відпочити на базі відпочинку "Лотос" у Щуровому. Наступного дня, прогулюючись турбазою, він побачив відкриті двері в одному з будинків, зайшов усередину - а там не було нікого. Проте були телефони, гроші і банківські картки пари відпочивальників - все це Вова прихопив із собою.

У підсумку його здобиччю стали телефон "Realme RMX 2001" і 11-й айфон з чохлом, 4500 гривень готівкою і три банківські картки, а також тканевий гаманець і тканева сумка. Загалом Вова тоді збагатився на понад 26 тисяч гривень.

Наступного дня злочинець здійснив ще більш зухвалий грабунок - він увійшов у будиночок, коли там відпочивала подружня пара. Вова побачив ноутбук "ASUS" Vivo Book S14 на столі біля ліжка, на якому спало подружжя, підійшов до стола, схопив гаджет, аж тут прокинулася дружина і почала кричати - тоді злодій втік разом із ноутбуком.

Але це ще не все - за місяць Вова знову був у Щуровому, але цього разу на турбазі "Березка". Близько 11-ї ночі він побачив незнайомку, яка була у стані алкогольного спʼяніння. Увагу злочинця привернула прикраса у неї на шиї - це був 22-грамовий ланцюжок із золота 5850 плетінням "Бісмарк" з причепленим до нього 5-грамовим хрестиком із золота 5850. Загалом ця прикраса коштувала майже 49 тисяч гривень. Вова не міг протистояти такій спокусі - підбіг до жінки ззаду, рукою зірвав золотий ланцюжок і втік.

У листопаді 2021 року Словʼянський міськрайонний суд засудив Вову до чотирьох років вʼязниці за крадіжку і грабіж - але з дніпровського вироку незрозуміло, чи йшлося про вищезгадані злочини у Щуровому, чи це було щось інше. Факт у тому, що вирок Індустріального районного суду Дніпра поглинув вирок словʼянського суду і у підсумку призначив для Вови 5 років вʼязниці. Строк покарання буде рахуватися з моменту його затримання - з 21 лютого 2022 року.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: