26 березня 2024   18:40   536

Ремонт у Краматорську на 1,3 млн грн: тендер виграло підприємство, яке підозрювали у махінаціях з бюджетними коштами

Ремонт у Краматорську на 1,3 млн грн: тендер виграло підприємство, яке підозрювали у махінаціях з бюджетними коштами
Краматорське Управління капітального будівництва та перспективного розвитку за 1,3 млн грн проведе капремонт опорних конструкцій елементів благоустрою по вулиці О.Тихого, 17.

За відомостями ProZorro, закупівля послуг відбулася без використання системи електронних торгів, а підрядником стало ТОВ “Автоінтерстрой”, яке правоохоронці підозрювали у корупційній схемі.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру судових рішень, кримінальна справа, в якій фігурує підприємство, датована за 2017. Тоді Краматорський відділ ГУ Нацполіції провів досудове розслідування та встановив, що кілька місцевих підприємств змовилися для заволодіння бюджетними коштами.

Схема, за підозрами правоохоронців, виглядала так: підприємство “Автоінвестстрой” мало укладати договори на будівельні роботи і закупівлю будматеріалів у ТОВ “Інтерсітістрой” за завищеними цінами. Видимість конкуренції “Автоінвестстрою” у держзакупівлях створювало інше підприємство - ТОВ “Метрбуд”. Крім того, слідчі підозрювали, що в органах влади тоді працювали люди, які допомагали “Автоінвестстрою” укладати договори.

Але, як згодом з’ясували журналісти “Вільного Радіо”, у період 2017-2018 років цю справу закрили. При чому, за словами директора підприємства Костянтина Селезньова, ані його компанії, ані її співробітники не перебували у статусі підозрюваних чи обвинувачених у цьому кримінальному провадженні.

Що відомо про ТОВ “Автоінвестстрой”

Згідно з даними аналітичного ресурсу Youcontrol, “Автоінтерстрой” існує вже близько 18 років, його власником є Олександр Шахматов, директором - Костянтин Селезньов. Обидва - жителі Краматорська. Відомо, що у 2020 році Костянтин Селезньов балотувався від партії “Батьківщина” у міську та районну ради Краматорська. Роком раніше він намагався пройти до Верховної Ради як безпартійний, але не набрав потрібної кількості голосів.

З 2016 року й дотепер “Автоінтерстрой” доволі активно бере участь у держзакупівлях. На даний час загальна сума отриманих ним (за всі роки діяльності) тендерів становить понад 8,4 млн грн. Замовниками є здебільшого органи місцевого самоуправління кількох громад Краматорського району, та Донецької області, у тому числі Краматорське Управління капітального будівництва та перспективного розвитку, Головне управління Нацполіції в Донецькій області тощо.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: