28 березня 2024   17:22   200

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, - росЗМІ

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, - росЗМІ
Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times.

У російських ЗМІ пишуть, що габонська компанія Ter Assala Parts нібито експортувала у Росію деталей для літаків на суму майже 1,5 млрд доларів, це більше ніж половина річного бюджету Габону. В Торговому реєстрі Габону цієї компанії немає. За адресою реєстрації у місті Лібревіль розташований житловий будинок.

Економіст Ігор Липсиц вважає, що в цій схемі можуть бути залучені високопоставлені чиновники з обох країн. Він припускає, що уряд Габону може покривати цю діяльність, а російський уряд дав на це "карт-бланш".

Липсиц зазначив, що Ter Assala Parts експортувала до Росії велику кількість запчастин для літаків Boeing та Airbus. До широкого списку цих деталей входять: кисневі маски, шайби, труби, болти, гайки, кронштейни, регулятори подачі палива, б/у комп'ютери та системи попередження.

На суму понад 58 млн долларів з Габону вивезли 15 вживаних двигунів Boeing-737 та Airbus A320/A321, - пишуть журналісти.

Покупцями авіаційних запчастин у Ter Assala Parts у російських митних деклараціях значаться ТОВ "Об'єднання постачальників" (1,2 млрд доларів), ТОВ "Квантум" (понад 176 млн доларів) і ТОВ "Протектор" (понад 48 млн доларів), - зазначає The Moscow Times.

Габон - країна у Центральній Африці (розташована на узбережжі Гвінейської затоки) із населенням 2,3 млн людей. Надходження в державний бюджет Габону за 2006 рік склали 3,1 млрд доларів США, а витрати — 2,2 млрд; профіцит становив 41 %. Завдяки експорту нафти країна є досить заможною на фоні інших сусідніх африканських країн.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.