29 березня 2024   09:23   216

УПЦ відхрестилася від заяв РПЦ про "священну СВО проти західного сатанізму" та українців як неіснуючий народ

УПЦ відхрестилася від заяв РПЦ про "священну СВО проти західного сатанізму" та українців як неіснуючий народ
Українська православна церква відмежовується, категорично не поділяє та засуджує ідеї, викладені в "наказі" "Всесвітнього Російського Народного Собору", що відбувся 27 березня в храмі Христа Спасителя у Москві під головуванням очільника Російської православної церкві патріарха Кирила.

Відповідну заяву опубліковано Відділом зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, повідомляє Цензор.НЕТ.

В УПЦ нагадали, що 27 травня 2022 року церква проголосила на помісному соборі свою повну незалежність від РПЦ. Та заявили, що не підтримують та відмежовуються від ідеї "руського миру".

"Українська Православна Церква, віряни якої є громадянами України, пов’язує себе в земному своєму служінні з державою Україною, на захист якої Церква закликала з першого дня повномасштабного російського вторгнення", - йдеться у заяві.

Також в УПЦ наголосили, що Україна має власну історію, а українці - право на свою національну ідентичність і незалежність.

Твердження РПЦ про те, що "СВО" є "священною війною", в УПЦ назвали таким, що суперечить базовим принципам християнської моралі. Та нагадали, що Святе Письмо забороняє анексію сусідньої території.

"Православна Церква в Росії, мала б підняти свій голос проти цієї загарбницької війни. На наше переконання, заклики до знищення України та виправдання військової агресії неспівставні з євангельським вченням", - додали в УПЦ.

Нагадаємо, раніше Російська православна церква офіційно проголосила російську агресію в Україні етапом боротьби росіян проти охопленого сатанізмом Заходу.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: