29 березня 2024   14:02   174

На деокупованих територіях пошкоджені 1795 закладів культури - Карандєєв

На деокупованих територіях пошкоджені 1795 закладів культури - Карандєєв
На деокупованих територіях пошкоджені 1795 закладів культурної інфраструктури.


Про це т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв сказав під час форуму "Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні на деокупованих територіях зафіксовано 1795 закладів культури, які зазнали пошкоджень. Ми фіксуємо величезні втрати і на інших, здавалося б мирних, територіях. Не пройшло і тижня, як російська ракета знищила об'єкт культурної інфраструктури державної академії декоративно-прикладного мистецтва та дизайну в Києві. І західні регіони теж, на жаль, не захищені від ворога", - зазначив Карандєєв.

За його словами, сфера культури зазнала значних втрат у кадровому потенціалі - з 56 тис. працівників сфери культури залишилося менш як 36 тисяч.

"Хтось вимушений переселенець, хтось змушений був переїхати за кордон. На жаль, багато людей змінили свої професії. Це людські втрати. Ці люди живі, але це теж наші втрати. Низький уклін тим працівникам сфери культури, які доєдналися до ЗСУ, замінили свої мистецькі інструменти на зброю", - сказав т.в.о міністра.

Як повідомлялося, у штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) в Парижі під час 219-ї сесії ухвалили рішення про дії та програму надзвичайної допомоги Україні.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: