1 квітня 2024   20:02   644

Ще три укриття за понад 24 мільйони гривень планують облаштувати у краматорських закладах

Ще три укриття за понад 24 мільйони гривень планують облаштувати у краматорських закладах
Майбутні підрядники мають виконати всі роботи до весни наступного року

Управління капітального будівництва та перспективного розвитку міста Краматорської міськради до початку березня 2025 року планує облаштувати укриття у підвальних приміщеннях трьох міських закладів.

В яких саме закладах планується провести капремонти поки що невідомо, оскільки їх адреси приховані, ймовірно, з безпекових міркувань. На всі ці капремонти з міськбюджету готові витратити понад 24,6 млн грн. І наразі у системі ProZorro вже визначилися можливі переможці у відповідних закупівлях, які проходили за процедурою відкритих торгів з особливостями.

Тож, найдешевший з трьох тендерів у понад 4,9 млн грн виграло ТОВ “Науково-виробниче підприємство "Пожбудсервіс". Наразі Управління капбудівництва має намір укласти з ним договір.

Згідно з техзавданням, майбутній підрядник має змінити рівень існуючої підлоги, а потім облаштувати її плиткою, відремонтувати стіни, стелю, зовнішні та внутрішні сходи, виконати капремонт каналізаційної, водопостачальної, електричної та опалювальної систем. А також облаштувати вентиляцію та пожежну сигналізацію.

З аналітичного сервісу YouControl відомо, що “НВП "Пожбудсервіс" зареєстровано 2020 року у Дружківці. Минулого року підприємство мало виконати подібний капремонт підвального приміщення для облаштування там укриття у ще одному краматорському закладі з прихованою адресою. Сума тодішнього договору становила близько 3,1 млн грн.

Також відомо, що директор та власник підприємства Вадим Макогон у якості ФОПа теж вигравав кілька тендерів від Управління капбудівництва. Кілька з них стосувалися розробки проєктно-кошторисної документації капремонту підвальних приміщень для укриттів та аварійно-відновлювальних робіт у закладі освіти.

В цілому, і ФОП Макогон, і його підприємство доволі часто є учасником електронних закупівель у Донецькій області. Загалом, публічні кошти становлять понад 60% доходу “НВП "Пожбудсервіс".

Учасники інших двох тендерів на капремонти підвальних приміщень поки що очікують рішення замовника.

Один з них - ФОП Мінаєв А.О. Його тендерна пропозиція становить майже 8,2 млн грн. За ці кошти він має виконати закладання віконних і посилення дверних пройомів, та демонтаж старої підлоги. Потім відремонтувати стелю, стіни, перегородки, сходи. А також виконати капремонт водопостачальної, водовідвідної, електричної, опалювальної та вентиляційної систем, провести протипожежну сигналізацію.

За даними YouControl, ФОП Мінаєв А.О зареєстрований у Дружківці та займається підприємницькою діяльністю близько 23 років у сфері будівництва. Схожий підряд від краматорського Управління капбудівництва на капремонт підвалу для укриття загальною вартістю близько 6,2 млн грн він отримав влітку минулого року. Пару підрядів отримав він і від краматорського Управління освіти - на ремонт системи опалення у школі № 16 і на ремонт вимощення та фасаду будівлі Управління освіти Краматорської міської ради - загальною сумою близько 550 тис. грн.

Також очікує рішення тендерна пропозиція у 10,9 млн грн на найдорожчу з зазначених закупівель. Подало її ТОВ "Автоінтерстрой". Згідно з техзавданням, підрядник має виконати перелік робіт, схожих із попередніми.

Згідно з Youcontrol, “Автоінтерстрой” зареєстровано у Краматорську та існує близько 18 років. З 2016 року й дотепер “Автоінтерстрой” доволі активно бере участь у держзакупівлях. На даний час загальна сума отриманих ним (за всі роки діяльності) тендерів становить понад 8,4 млн грн. Замовниками є здебільшого органи місцевого самоуправління кількох громад Краматорського району, та Донецької області, у тому числі краматорське Управління капбудівництва.

Нагадаємо, що це підприємство нещодавно отримало підряд на ремонт “опорних конструкцій елементів благоустрою” на 1,3 млн грн. Свого часу це підприємство підозрювали у махінаціях. У 2017 році слідчі Краматорського відділу ГУ Нацполіції провели досудове розслідування та встановили, що кілька місцевих підприємств змовилися для заволодіння бюджетними коштами. Але згодом цю справу закрили.

Фото обкладинки - ілюстраційне
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: