2 квітня 2024   16:44   625

Ловися, рибко, але не усюди: весняно-літня заборона на риболовлю почала діяти

Ловися, рибко, але не усюди: весняно-літня заборона на риболовлю почала діяти
До уваги рибалок Краматорська та району.

У Донецькій області затвердили перелік нерестовищ, на яких під час весняно-літнього природного відтворення, тобто нересту, у 2024 році ловити рибу заборонено. Офіційно це зветься забороною на добування (вилов) біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту. Про заборону повідомляє Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації.

Побачити перелік меж нерестовищ на Сіверському Донці, Кривому та Казенному Торці можна за цим посиланням.

Скільки діятиме заборона залежно від виду водного об’єкта

- З 1 квітня по 9 червня 2024 року

У цей період нерестова допомога діятиме на водосховищах.

- З 1 квітня по 20 травня 2024 року

Заборона на вилов у межах нерестовищ, в тому числі з берега, діятиме на річках та їх кореневих водах.

Корінні води - русла річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами і всі інші проточні в межень води (межень - період (не менше 10 днів) внутрішньорічного циклу, протягом якого в річці спостерігаються найменші рівні й витрати води).

- З 1 квітня по 30 червня 2024 року

Заборона діятиме на придаткових системах водних об’єктів.

Придаткові води - це непроточні при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера та інші водойми, в тому числі ті водойми, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені.

Що забороняється на період нересту

🔸 пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден на нерестовищах, визначених Переліком меж нерестовищ, за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади;

🔸 добування (вилов) водних біоресурсів на не заборонених ділянках рибогосподарських водних об’єктів (їх частин), гачковими знаряддями лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

Які штрафи та покарання загрожують порушникам

Порушення вимог може призвести до штрафів, кримінальної відповідальності та відшкодування завданих збитків рибному господарству.

За пересування плавзасобів в період нересту по воді, передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн, на посадових осіб від 170 до 510 грн.

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди, передбачена кримінальна відповідальність. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: