9 квітня 2024   14:09   591

На Донеччині працівники військової частини розтратили 3,5 млн «бойових»

На Донеччині працівники військової частини розтратили 3,5 млн «бойових»
Протягом шести місяців військовослужбовцям у різний період безпідставно нараховувалось по 100 тисяч гривень.

В Донецькій області Державне бюро розслідувань викрило учасників організованої групи, які розтратили понад 3,5 млн гривень "бойових" виплат для військових. Про це повідомила прес-служба ДБР.

Працівники Бюро повідомили про підозру командиру однієї з військових частин Донеччини та чотирьом його підлеглих, які протиправно нараховували та виплачували "бойові" військовим підрозділу, які де-факто не несли службу на передовій.

Організатори оборудки розробили злочинну схему для отримання частини з нарахованих "бойових" доплат військовим свого підрозділу. Підозрювані включили у списки для виплат 10 військовослужбовців частини, які фактично не брали безпосередню участь у бойових діях та перебували за межами Донецької області.

Протягом шести місяців цим військовослужбовцям у різний період безпідставно нараховувалось по 100 тисяч гривень. Частину коштів, начебто як благодійну допомогу для свого підрозділу, вони перераховували на вказаний командуванням картковий рахунок.

Так у період з березня по вересень сума завданих державі збитків становила майже 3,5 млн гривень.

Командир військової частини та троє його підлеглих підозрюються у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Ще одна учасниця злочинної схеми підозрюється у розтраті та заволодінні чужим майном, вчиненим організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Санкції статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: