14 квітня 2024   16:17   1115

Ситуація на Східному напрямку складна, але контрольована. Найгарячішими залишаються Бахмутський та Авдіївський напрямки, - ОСУВ "Хортиця"

Ситуація на Східному напрямку складна, але контрольована. Найгарячішими залишаються Бахмутський та Авдіївський напрямки, - ОСУВ "Хортиця"
У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" обстановка залишається складною, але контрольованою, найгарячішими залишаються Бахмутський та Авдіївський напрямки.

Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі загальнонаціонального телемарафону в неділю.

"У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" найгарячішими залишаються Бахмутський та Авдіївський напрямки. Ситуація в районі бойових дій складна, але контрольована", - сказав Волошин.

Він підтвердив, що "останніми днями обстановка на східному фронті загострилася. Це пов'язано з активізацією наступальних дій противника після президентських виборів, а також із тим, що російське військове керівництво поставило завдання до 9 травня захопити Часів Яр. Це їхній певний символізм".

Волошин зазначив, що тактика противника під Часовим Яром, як і раніше, полягає в цілодобовому штурмі малими групами в супроводі артилерії та авіації з метою взяти під контроль місто і населені пункти навколо нього. "Попри це Сили оборони завдають значної шкоди противнику в живій силі та техніці" на всій лінії зіткнення.

За його словами, з огляду на ускладнення ситуації, "керівництво ухвалило відповідні рішення (щодо протистояння ворогу - Ред.)... Рішення є, вони будуть втілені в життя".

На запитання, чи встигнемо ми посилити фронт засобами РЕБ і ППО, про що говорив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, спікер відповів: "Встигнемо".
Цензор.Нет
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: