16 квітня 2024   09:21   180

Спікер Джонсон представив окремі плани допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню

Спікер Джонсон представив окремі плани допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню
Палата представників США розгляне пакет з іноземною допомогою цього тижня, розділивши його на чотири окремих законопроєкти з підтримкою України, Ізраїлю, Тайваню, а також інших потреб національної безпеки США.

Про це заявив у понеділок спікер нижньої палати Майк Джонсон після закритої конференції республіканців, передає власний кореспондент Укрінформу.

«По всьому світу відбуваються події, за якими ми всі дуже уважно стежимо. І ми знаємо, що світ спостерігає за нами, щоби побачити, як реагуємо ми»,- зауважив у цьому зв’язку спікер Палати представників.

Він зазначив, що під час закритої конференції було прийняте рішення розділити проєкт закону з додатковим фінансуванням, ухвалений Сенатом у лютому, на чотири окремих законопроєкти.

«Ми будемо голосувати окремо за допомогу Ізраїлю, за допомогу Україні, за допомогу в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також за ще один документ, що включає наші пріоритети національної безпеки»,- зазначив спікер.

У цьому зв’язку він уточнив, що останній законопроєкт включатиме питання лендлізу, закону REPO (конфіскації заморожених активів РФ), нових санкцій проти Ірану, а також інших заходів.

Очікується, що пакет документів буде офіційно внесений на розгляд нижньої палати в вівторок, після чого впродовж 72 годин відбуватимуться стандартні процедури обговорення та внесення поправок. Якщо процес не затягнеться, то нижня палата зможе винести на голосування законопроєкти вже в п’ятницю ввечері.

У разі ухвалення, пакет документів має бути по-новому розглянутий та проголосований у Сенаті США.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США, а також члени обох палат американського Конгресу посилили тиск на спікера Майка Джонсона щодо негайного винесення на розгляд законопроєкту із зовнішньою підтримкою на тлі ударів Ірану по Ізраїлю.

Фото: Anna Moneymaker/Getty Images
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: