3 травня 2024   09:22   232

КНДР уже відправила Росії 11 тисяч контейнерів із боєприпасами - Штати в ОБСЄ

КНДР уже відправила Росії 11 тисяч контейнерів із боєприпасами - Штати в ОБСЄ
З кінця минулого року КНДР відправила Росії майже 11 тисяч контейнерів з боєприпасами, а також пускові установки балістичних ракет і кілька десятків таких ракет.

Також активно просуваються переговори Москви з Тегераном про поставки балістичних ракет.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила в.о. заступника голови місії США при ОБСЄ Трейсі Ньюелл на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"З кінця минулого року КНДР поставила до Росії майже 11 тис. контейнерів з боєприпасами, а також пускові установки балістичних ракет і кілька десятків балістичних ракет. Росія неодноразово використовувала цю зброю для ударів по українській інфраструктурі", - повідомила вона.

За словами американської дипломатки, "Пхеньян робить це не безкоштовно".

"Ми знаємо, що КНДР зацікавлена у винищувачах, ракетах "земля-повітря", бронетехніці, обладнанні чи матеріалах для виробництва балістичних ракет та інших передових технологіях. Зрозуміло, що Росія і КНДР порушують резолюції Ради Безпеки ООН, беручи участь у цих поставках", - заявила Ньюелл.

Вона також вказала на те, що Іран продовжує постачати Росії безпілотники, а також боєприпаси класу "повітря-земля" та артилерійські снаряди. Ці поставки іранських безпілотників "дозволяють Росії продовжувати свою кампанію бомбардувань українських міст та цивільної інфраструктури".

"Сполучені Штати попередили, що Росія веде переговори з Іраном про придбання балістичних ракет малої дальності для використання проти України і що ці переговори активно просуваються", - повідомила представниця місії США при ОБСЄ.

Дипломатка додала, що Росія та Іран також розвивають свої зв'язки і в інших сферах, передусім, в нафтогазовій та банківській, і "така співпраця послаблює наші колективні зусилля, спрямовані на припинення війни Росії проти України".

Як повідомляв Укрінформ, місія США в ОБСЄ заявила, що Китай не може претендувати на роль нейтральної сторони в агресивній війні Росії проти України, оскільки він є найбільшим постачальником для російського ОПК.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: