9 травня 2024   09:23   249

Після рекордних збитків Газпром почав розпродувати майно

Після рекордних збитків Газпром почав розпродувати майно
Російський Газпром, який вперше за 25 років отримав збиток, який до того ж став набільшим за усю історію компанії, почав розпродувати майно.

Про це у середу, 8 травня, повідомляє The Moscow Times.

Зокрема компанія оголосила про пошук покупців на великі об'єкти нерухомості в Москві та Підмосков'ї. Серед них - офісні будівлі на вулиці Будівельників, санаторно-курортний комплекс Імперіал Парк готель & Спа у селищі Першотравневе, село Рогозіне, нежитлові приміщення першого поверху в будинку на вулиці Новочерьомушкінській, а також автостоянка на 96 місць поблизу головного офісу компанії в Москві.

Рішення ухвалено "з урахуванням завершення переїзду компаній Групи Газпром до Санкт-Петербурга", пояснила пресслужба компанії.

Як повідомлялося, торік Газпром отримав 629 млрд рублів чистого збитку по МСФЗ, прозвітувавши про падіння виручки на 27%, а показника EBITDA - вдвічі. Газовий бізнес компанії, що оперує найбільшими запасами на планеті, став збитковим (на 1,2 трлн рублів за рік), а борг Газпрому досяг рекордних 6,65 трлн рублів, перевищивши розмір ліквідної частини Фонду національного добробуту (5 трлн рублів).

Вимкнувши газ більшості європейських країн у невдалій спробі досягти поступок по Україні, Кремль позбавив Газпром головного ринку збуту, зв'язки з яким вибудовувалися майже півстоліття. За підсумками року Газпром поставив на експорт лише 69 млрд. кубометрів газу - мінімальний обсяг з 1985 року. Порівняно з 2022 роком, обсяги прокачування за кордон скоротилися ще на третину, а якщо порівнювати з довоєнними рівнями - втричі. Постачання до Європи впали до 28 млрд кубометрів - рівня другої половини 1970-х років. А видобуток Газпрому склав лише 404 млрд кубометрів і виявився мінімальним за усі 34 роки, які існує компанія.
Кореспондент.net
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: