10 травня 2024   17:05   215

Пентагон і SpaceX заблокували росіянам Starlink на фронті - ЗМІ

Пентагон і SpaceX заблокували росіянам Starlink на фронті - ЗМІ
Пентагон співпрацює із компанією Ілона Маска SpaceX, щоб перешкоджати несанкціонованому використанню російськими військовими інтернет-терміналів Starlinkна фронті в Україні.

Про це пише Bloomberg із посиланням на главу відділу космічної політики Міністерства оборони США Джона Плама.

"Наразі ми успішно протидіємо російському використанню (Starlink - ред.), але я впевнений, що Росія продовжуватиме намагатися знайти способи використовувати Starlink та інші комерційні системи зв'язку. Це залишатиметься проблемою, я думаю, що ми впоралися з нею і знайшли хороші рішення як зі Starlink, так і з Україною", - заявив він в інтерв'ю.

При цьому Пламб відмовився вдаватися в деталі про те, які методи або процедури використовуються для припинення використання Росією портативних терміналів зв'язку, що підключаються до флоту низькоорбітальних супутників SpaceX. Представники українського уряду також не надали коментарів.

Як пише видання, термінали Starlink, як і раніше, рекламують для продажу в Росії на таких платформах, як сайт електронної комерції Ozon. Продавці стверджують, що вони працюють за передплатою, оформленою на ім'я жителів європейських країн, де технологію ліцензовано.
Кореспондент.net
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: