13 травня 2024   08:50   158

Нуланд: Спроби зробити "історично централізовані" Китай і Росію частиною західної системи були помилковими

Нуланд: Спроби зробити "історично централізовані" Китай і Росію частиною західної системи були помилковими
Колишня заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд вважає, що Захід помилково намагався об’єднати Росію і Китай у єдиний глобальний порядок, від якого виграли б усі сторони.

Про це вона заявила в інтерв'ю Politico, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Гордон.

За словами Нуланд, така співпраця призвела до того, що Пекін і Москва стали "успішними і впливовими", але керівництво КНР і РФ виявилося нездатним прийняти запропоновану їм систему.

Американська дипломатка зазначила, що лідери Китаю й Росії говорять своєму населенню, що така система "пригнічує їхню країну", що в них є "територіальне визначення величі" і що вони мають певне право на "економічний, політичний та/або воєнний примус".

На запитання, чи досить швидко Захід усвідомив амбіції президента РФ Володимира Путіна і глави КНР і чи досить зробив, щоб вчасно відреагувати на це, Нуланд відповіла: "Можливо, ні".

Вона наголосила, що в "історично централізованих" суспільствах Китаю й Росії одна людина, а не політична система, може "визначати, що таке велич", дозволяти свободу преси, протестів тощо, і такий підхід "обмежує відносини", які можуть бути в таких країн із Заходом.

Нуланд зазначила, що працювати треба і з лідерами країн, і з народом, але якщо йдеться про експансіоністську за своєю суттю ідеологію, Заходу треба забезпечити захист і для себе, і для друзів та союзників, особливо для сусідів країн із такою ідеологією.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: