13 травня 2024   16:20   193

Процес євроінтеграції України не може бути лише обіцянкою і тривати вічно - Дуда

Процес євроінтеграції України не може бути лише обіцянкою і тривати вічно - Дуда
Процес інтеграції України і Молдови до ЄС не може бути «лише обіцянкою» і «тривати вічно», а відтак Польща під час свого головування в ЄС у першій половині 2025 року має зробити усе можливе, щоб наблизити процес вступу Києва до Євросоюзу.

Про це заявив у понеділок президент Польщі Анджей Дуда під час церемонії прийняття присяги у чотирьох нових міністрів польського уряду, передає кореспондент Укрінформу.

«ЄС 20 років тому відчинив для нас свої ворота завдяки нашому вступу до ЄС. Призведімо до того самого, зробімо усе можливе, щоб ці ворота також відчинилися для України, Молдови, країн Західних Балкан, щоб це не був процес вступу, який триває вічно, щоб це не були лише обіцянки, а щоб ці країни дійсно опинилися в ЄС», - заявив Дуда.

Він нагадав, що хотів би, аби під час Польського головування в ЄС у першій половині наступного року було проведення два важливі саміти: ЄС-США та ЄС-Україна, що пов’язано з підтримкою Євросоюзом Києва у питаннях російської агресії і членства України в ЄС.

«Я сподіваюся, що саміт ЄС-Україна буде змога організувати приблизно в річницю російського нападу, аби акцентувати наш європейський спротив проти російського імперіалізму і дати сигнал, шо ЄС зробить все можливе, щоб загальмувати цей імперіалізм», - наголосив президент РП.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда у понеділок прийняв присягу в чотирьох нових міністрів польського уряду. Зокрема, новим главою МВС Польщі став чинний міністр-координатор з питань спецслужб РП Томаш Сємоняк, який поєднуватиме обидві посади. Новим міністром державних активів став Якуб Яворовський, а міністром розвитку і технологій - Кшиштоф Пашик. Водночас міністром культури і національної спадщини стала Ганна Врублевська.

Фото: Kancelaria Prezydenta RP / Фейсбук
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: