14 травня 2024   13:27   152

Байден підписав закон щодо заборони імпорту російського урану

Байден підписав закон щодо заборони імпорту російського урану
Президент США Джо Байден підписав законопроєкт про заборону імпорту російського урану, раніше ухвалений Конгресом США.

Про це йдеться на сайті Білого дому, інформує Цензор.НЕТ.

Зазначається, що Байден підписав закон H.R. 1042 "Про заборону імпорту російського урану" у понеділок, 13 травня. Ним передбачена заборона на імпорт неопроміненого, низькозбагаченого урану, виробленого в Росії або російськими підприємствами.

Закон набуде чинності через 90 днів після його підписання.

США прагнуть ліквідувати залежність від РФ в галузі цивільної ядерної енергетики

За словами радника з національної безпеки США Джейка Саллівана, підписання цього закону є історичним. На його думку, це зміцнить енергетичну та економічну безпеку США.

"Закон про заборону імпорту російського урану демонструє вплив та інновації, яких ми можемо досягти завдяки двопартійній співпраці. Ми вдячні Конгресу за його постійну підтримку цивільної ядерної енергетики як життєво важливої частини наших зусиль з розбудови чистої економіки в Сполучених Штатах", - заявив Салліван.

Відомо, що американські компанії платили Росії приблизно $1 млрд на рік за збагачений уран – основне паливо для комерційних атомних реакторів. "Росатом" постачав приблизно 20% збагаченого урану, які використовуються на 93 атомних реакторах у США.

Білий дім заявляв, що залежність від російських джерел урану "створює ризик для економіки США". Водночас заміна цього запасу може бути проблемою і може збільшити вартість збагаченого урану на цілих 20%.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: