14 травня 2024   19:49   235

Україна почала переговори з Люксембургом про гарантії безпеки

Україна почала переговори з Люксембургом про гарантії безпеки
Україна почала вести переговори з Люксембургом на тему укладення договору про гарантії безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента України.

Зазначається, що про початок роботи над документом домовилися президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Люксембургу Люк Фріден під час телефонної розмови напередодні.

Українську переговорну делегацію очолює керівник Офісу президента Андрій Єрмак, але сьогоднішній раунд переговорів провів заступник глави Офісу президента Ігор Жовква.

"Ми вдячні Люксембургу за незмінну підтримку та прояв лідерства, зокрема в таких питаннях, як співголовування в ІТ-коаліції, військова допомога, підтримка членства України в ЄС і НАТО. Переконаний, усе це буде відображено в нашій безпековій угоді", - зазначив Жовква.

Під час перемовин сторони грунтовно опрацювали текст проєкту угоди, обговорили зміст окремих положень та узгодили подальші кроки.

Гарантії безпеки України

Низка країн Заходу вже підписала з Україною угоди про безпеку, першою стала Британія. Цей процес стартував після саміту НАТО у Вільнюсі.

Reuters раніше повідомляло, що Європейський союз уже розробив двосторонню угоду про гарантії безпеки, яку можуть підписати з Україною цього літа.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: