15 травня 2024   09:29   492

Нові можливості для працевлаштування: проєкт SkillLab на Донеччині

Нові можливості для працевлаштування: проєкт SkillLab на Донеччині
Донецька обласна служба зайнятості реалізує пілотний проєкт з використанням штучного інтелекту для пошуку роботи.

Державна служба зайнятості постійно вдосконалює свої послуги, спрямовані на покращення можливостей працевлаштування та навчання, особливо для переміщених осіб, молоді та інших вразливих груп населення.

Наразі службою зайнятості Донеччини реалізується пілотний проєкт SkillLab, організований Світовим банком спільно з Міністерством економіки України, Норвезькою радою у справах біженців та компанією Skillab. Він передбачає нові підходи у наданні соціальних послуг та нові алгоритми їх реалізації, а також розширення впровадження сучасних інформаційних технологій в роботу служби.

За проєктом штучний інтелект оцінює досвід пошукачів роботи, здійснює профілювання їх навичок, допомагає створити ексклюзивне резюме. На основі цих даних система підбирає для людей відповідні вакансії, пропонує їм за потреби курси навчання тощо.

З початку його реалізації (центри зайнятості долучились до проєкту у грудні 2023 року) служба зайнятості регіону вже має певні напрацювання, результати та багато прикладів успішного працевлаштування його учасників. Завдяки проєкту, після приведення у відповідність навичок клієнтів до потреб ринку праці, роботу знайшли внутрішньо переміщені особи, молодь та інші вразливі групи населення, що є важливим кроком до покращення ситуації на ринку праці в області.

Так, завдяки участі у проєкті знайшла роботу Наталя Палько з м. Костянтинівка. Жінці 59 років, 20 з яких вона працювала в органах Державної податкової служби, потім отримала другу вищу освіту психолога, працювала спеціалістом з профорієнтації. Жінка також спробувала себе у бізнесі, але через військовий стан не змогла продовжувати підприємницьку діяльність. По допомогу у пошуках роботи Наталя звернулася до центру зайнятості. Фахівці порекомендували їй скористуватися платформою SkillLab.

«В центрі зайнятості мені все пояснили, надали код доступу та інструкції. Далі я вводила свої дані, відповідала на запитання. Мені сподобалось те, що крім моєї основної професії програма запросила також вказати і споріднені. Я вказала «психолог» і «соціальна робота». Резюме вийшло досить ексклюзивним. Навички зі спорідненої професії додали йому унікальності», - розповідає Наталя Палько.

Далі жінка відправила резюме до Центру надання соціальних послуг на вакансію психолога. Воно повністю відповідало вимогам посади. «Я їм підійшла, незважаючи на мій вік, адже в резюме були враховані всі мої професійні навички. Самостійно таке резюме не складеш, усе не врахуєш. А ця програма дозволяє створити таке унікальне резюме», - ділиться враженнями Наталя.

Жінка отримала бажану роботу, що відповідає всім її очікуванням, та дуже задоволена результатом участі в проєкті.

Переваги SkillLab визначають також і інші пошукачі. В першу чергу, це зручність та зрозумілість роботи платформи. Програма задає питання, з яких потім складається презентаційний продукт пошукача. «На інших сайтах також є можливість складати резюме, але у SkillLab результат цікавіший», - зазначають учасники проєкту. Тут не треба самостійно шукати сайти, шаблони. Програма сама створює таке резюме, яке влаштовує пошукача, не потребує правок та редагування. Цікаве рішення створеного резюме поєднує навички різних професій між собою.

«В SkillLab можна додавати саме ті навички, які хочеш використовувати на майбутній роботі. Також у програмі можна переглядати споріднені професії і додавати з них навички до свого профілю, і так покращувати своє резюме», - розповідають пошукачі роботи, які вже спробували та «відчули на собі» переваги цієї платформи.

Якщо Ви шукаєте роботу та бажаєте скористатися можливостями платформи SkillLab, наші фахівці завжди готові Вам допомогти, звертайтеся, наші контакти: https://t1p.de/2u2np.

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: