15 травня 2024   15:44   156

США виділяють Україні 2 млрд доларів на зброю, - Блінкен

США виділяють Україні 2 млрд доларів на зброю, - Блінкен
США виділяють Україні новий пакет фінансової допомоги.

Кошти підуть на закупівлю зброї для української армії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на державного секретаря США Ентоні Блінкена під час брифінгу з главою МЗС Дмитром Кулебою.

"Ми маємо додаткову допомогу, і ця допомога вже доставляється до України. Хочу оголосити, що ми надамо додаткові 2 млрд доларів фінансової і військової допомоги", - сказав він.

Як зазначив держсекретар США, кошти будуть виділені через фонд оборонної промисловості. Це допоможе Україні закупити необхідне озброєння, а також це буде інвестицією у військово-промисловий комплекс України.

Блінкен додав, що кошти з нового пакету фінансової допомоги також можуть бути направлені на закупівлю зброї в інших країнах.

Допомога США для України

Нагадаємо, що США є лідерами з надання Україні військової допомоги. Проте минулого року виникла затримка з постачанням допомоги, зокрема зброї. Республіканці у Конгресі блокували продовження фінансування допомоги для України.

Навесні Конгрес ухвалив остаточне рішення, а постачання зброї від США відновилося. За даними Bloomberg, Сполучені штати розглядають можливість відправити Україні ще одну батарею ЗРК Patriot.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: