15 травня 2024   16:01   387

Як розумно споживати електроенергію та допомогти енергосистемі країни

Як розумно споживати електроенергію та допомогти енергосистемі країни
Поради ДТЕК "Донецькі електромережі".

Енергетики всієї країни працюють 24/7, щоб у домівках українців було світло. Але ворог також не полишає спроб залишити нас без електропостачання. Допомогти енергетикам захистити світло в будинках просто – достатньо дотримуватись правил розумного споживання електроенергії. ДТЕК Донецькі електромережі просить мешканців області підтримати енергосистему.

Значне зростання енергоспоживання призводить до дефіциту в енергосистемі на тлі значних пошкоджень енергоінфраструктури після останніх масштабних обстрілів росією. Через це вчора ввечері і сьогодні зранку за розпорядженням НЕК «Укренерго» енергетики були вимушені застосовувати екстрені відключення світла на Донеччині, щоб стабілізувати ситуацію і не допустити подальшого руйнування енергооб’єктів.

Найбільш вразливою енергосистема є в пікові години навантаження: з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. Саме в ці періоди ми вмикаємо найбільшу кількість приладів, коли зранку збираємось на роботу, а ввечері вертаємось додому й займаємось хатніми справами.

Уникнути перевантаження мережі просто: не вмикайте потужні прилади одночасно, користуйтеся ними по черзі. Перенесіть роботу енергоємної техніки, такої як бойлер, пральна машина тощо, у проміжки з 11:00 до 17:00 або з 24:00 до 6:00.

Також рекомендуємо замінити на світлодіодні усі лампи в оселі. Порівняно з лампами розжарювання вони споживають електрики в десять разів менше, випромінюючи таку ж кількість світла. Тобто якщо ви заміните 10 ламп на світлодіодні, вони будуть освітлювати ваше приміщення так само, але 10 нових ламп споживатимуть світло як одна стара.

Розумно ставтеся до використання електрики. Не обігрівайте приміщення, де наразі вас немає. Вмикайте світло лише там, де ви перебуваєте.

Наразі на Донеччині екстрені відключення для населення поки скасовані. Проте знову можуть бути введені за розпорядженням «Укренерго» у вечірній пік навантаження, якщо енергоспоживання населення зростатиме, а обмеження споживання промисловості не дасть необхідного ефекту.

Всі енергетики країни спільно працюють 24/7, щоб усі родини та бізнес були зі світлом. Але для цього нам також потрібна ваша підтримка.

Прес-служба ДТЕК Донецькі електромережі
ОбщеЖитие
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: