16 травня 2024   14:35   176

Чехія запустить пілотний проєкт для повернення українців додому

Чехія запустить пілотний проєкт для повернення українців додому
Міністерство внутрішніх справ Чехії планує запустити пілотний проєкт, який сприятиме добровільному поверненню українців на батьківщину.

Він триватиме з червня до листопада.

Про це повідомляє пресслужба чеського МВС, - інформує Цензор.НЕТ.

У відомстві наголосили, що проєкт не пов’язаний з посиленням мобілізації в Україні.

Натомість, програма призначена для українців та іноземців, які мешкають у Чехію внаслідок повномасштабної війни в Україні, а також отримали тимчасовий або міжнародний захист. У пілотному проєкті можуть взяти участь 430 людей.

"Ми хочемо запропонувати допомогу тим, хто, наприклад, прагне повернутися додому за станом здоров'я або за сімейними обставинами. Ця допомога здебільшого полягатиме у придбанні квитків, а в деяких особливо серйозних випадках, наприклад, у наданні швидкої допомоги", – наголосив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан.

В МВС уточнили, що 400 людей, які візьмуть участь у пілотній програмі, отримають автобусні квитки, решті нададуть індивідуальну допомогу для повернення.

Як повідомлялося, українські біженці, які внаслідок війни опинилися у Німеччині, Польщі або Чехії, вважають головними факторами для повернення на батьківщину безпеку та працюючу критичну інфраструктуру.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: