16 травня 2024   14:51   402

На Донеччині ухвалено вироки двом колаборантам, які співпрацювали з ворогом на території Лиманської громади

На Донеччині ухвалено вироки двом колаборантам, які співпрацювали з ворогом на території Лиманської громади
Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину двох громадян у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це інформує Донецька обласна прокуратура

Жінку засуджено до 8, а чоловіка – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати посади та займатися певною діяльністю в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних із наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 15 років з конфіскацією майна.

Суд встановив, що у вересні 2022 року мешканка с. Рубці Лиманської ТГ пішла на співпрацю з окупантами. Вона обійняла псевдопосаду «виконувачки обов’язків голови адміністрації села», підпорядкованого так званому Краснолиманському району «днр». Гауляйтерка розпоряджалась фінансовими ресурсами і комунальним майном, керувала сферами ЖКГ і торгівлі. Крім того, вона займалась організацією розселення і надання побутової допомоги військовим держави-агресора.

Також співпрацював з росіянами мешканець м. Лиману. У червні 2022 року він став «начальником відділу земельних відносин» окупаційної адміністрації. «Чиновник» організовував роботу підлеглих та надавав рекомендації щодо виділення й переоформлення земельних ділянок. Крім того, до його обов’язків входило ведення реєстру землекористувачів, дані якого він умисно передав ворогу.

Обидва колаборанти виступали у підконтрольних загарбникам медіаресурсах на підтримку політики кремля. Після деокупації населених пунктів українськими захисниками вони втекли і перебувають у розшуку.

Спеціальні досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: