16 травня 2024   17:21   211

Полонені окупанти пояснили плани РФ щодо півночі Харківщини

Полонені окупанти пояснили плани РФ щодо півночі Харківщини
Дві бригади армії РФ мали взяти під контроль Вовчанська за два дні.

Такі плани мало російське військове керівництво, розповіли під час допитів росіяни, яких українські воїни полонили під час боїв на півночі Харківщини. Фагменти допитів трьох полонених - Андрія Юргенса, Олексія Бурмістрова та Олега Коробка опубліковані на Youtube-каналі Бутусов плюс.

Останній з полонених - Олег Коробко - під час допиту похвалився татуюванням "Я русский оккупант".

Росіяни здійснили на напрямку Липці кілька атак піхоти. Всі атаки відбито зі значними втратами росіян.

"У селищі Глибоке воїни 92-і штурмової бригади знищили групу російського спецназу, у ході контратаки двоє росіян з її складу взяті у полон. Ніякого просування росіяни на напрямку Липці не мають, українські війська значно посилили удари по ворогу на цій ділянці фронту, та поступово перехоплюють тактичну ініціативу. У місті Вовчанськ росіяни здійснили танкову атаку, у місто зайшли два танки. Вони були швидко знищені вогнем артилерії, мінометів та ударних дронів усіх підрозділів, які зосереджені у Вовчанську. Відео викладено в інтернеті, - йдеться в коментарі до відеозапису.

У Вовчанську був захоплений полонений зі складу 138-і мотострілецької бригади ЗС РФ Андрій Юргенс, який повідомив, що його бригада спільно з 25-ю мотострілецькою бригадою мали завдання захопити Вовчанськ "за два дні".

Російський наступ на північній Харківщині нині фактично зупинений. Ударні російські угруповання зазнали втрат, та поки ще не розгромлені. Важкі бої на знищення продовжуються.

Кореспондент.net
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: