17 травня 2024   08:53   569

Мобільний центр зайнятості продовжує свою роботу в Краматорській громаді

Мобільний центр зайнятості продовжує свою роботу в Краматорській громаді
Фахівці центру зайнятості завжди тримають руку на пульсі та готові прийти на допомогу й надати необхідну підтримку своїм клієнтам у будь-якому куточку нашої області.

Швидко дістатися до віддалених селищ спеціалісти можуть завдяки мобільному центру зайнятості. Так, 16 травня фахівці Краматорський міський центр зайнятості завітали до селища Дмитрівка.

Під час зустрічі спеціалісти запропонували присутнім ознайомитися з переліком актуальних вакансій по Краматорську та розповіли, що на час дії воєнного стану всі бажаючі можуть взяти участь в суспільно корисних роботах і тим самим допомогти підтримувати життєдіяльність міста й отримати тимчасову зайнятість з гарантованим заробітком. Також фахівці у ході спілкування з мешканцями селища надали інформацію про можливість проходження професійного навчання, підвищення або перекваліфікації, отримання ваучера. Під час заходу присутні дізналися про види грантової допомоги, яку пропонує держава для розвитку й започаткування власної справи, та отримали поради по створенню бізнес-плану.

Також під час зустрічі директорка центру зайнятості Інна Березюк та представниця Управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради Вероніка Мацків поспілкувалися зі старостою Дмитрівського старостинського округу Наталією Мічківською та роботодавцями, які здійснюють свою діяльність на території округу. Пані Інна у ході розмови підкреслила, що зараз дуже важливо, щоб бізнес працював та створював робочі місця і саме тому, щоб підтримати працедавців, службою зайнятості разом із урядом було розроблено ряд компенсаційних програм та грантів. Вона детально зупинилась на умовах отримання фінансової допомоги та дізналася про кадрову потребу, яка склалася на сьогодні в підприємствах та підприємців округу. Також пані Інна обговорила зі старостою Наталією Мічківською напрямки можливої подальшої співпраці.

Загалом на захід завітали 28 жителів селища, з яких 9 громадянам були запропоновані варіанти працевлаштуванні, а 5 учасників подали документи для реєстрації в службі зайнятості та отримання статусу «безробітного». У ході зустрічі 7 мешканців зацікавилися участю в суспільно корисних роботах, а 25 осіб замислилися над можливістю отримання ваучера та проходження професійного навчання. Робота мобільного центру зайнятості триватиме й надалі, адже ми бачимо, що громадяни нашої громади потребують допомоги безпосередньо на місцях.
Східний Проект
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: