23 травня 2024   12:45   157

Вибираємо безпровідні навушники

Навушники стали невід'ємним аксесуаром для більшості людей - від меломанів до професіоналів, які багато часу проводять у дорозі.

З появою бездротових моделей комфорт та мобільність прослуховування музики й подкастів значно зросли. Проте існує безліч варіантів безпровідних навушників на ринку. Якщо відкрити каталог https://soundmag.ua/ru/catalog/headphones/wireless-headphones/, то можна побачити майже сімсот варіантів в дуже широкому ціновому діапазоні. Таке різноманіття суттєво ускладнює вибір, плюс варто розуміти, що для деяких сценаріїв використання провідні моделі все ж є більш оптимальним вибором.

В цьому матеріалі ми коротко розглянемо основні параметри безпровідних навушників та спробуємо розібратися, на що ж варто звертати увагу перед купівлею.

Тип навушників

Перш за все, визначтеся з типом конструкції. Існують повнорозмірні моделі, які повністю закривають вуха, компактніші накладні навушники та найпопулярніші нині TWS навушники. Останні доступні у двох варіантах. Вкладиші просто вставляються у вухо і тримаються там завдяки маленькій вазі та ергономічній формі. Вакуумні мають довгий звуковід з амбушурою на кінці і мають глибшу посадку, ближче до барабанної перетинки. Повнорозмірні моделі зазвичай забезпечують кращу шумоізоляцію та якість звуку, але є громіздкішими. True wireless - найменші та найзручніші, але часто поступаються в автономності. Якщо повнорозмірні можуть пропрацювати від одного заряду 40-50 годин і більше, то для TWS цей показник зазвичай знаходиться на рівні 5-7 годин.

Про частотний діапазон

Він визначає діапазон частот, які навушники можуть відтворити. Ширший діапазон може означати більшу якість звуку та більш деталізоване відтворення музики. Вважається, що людське вухо сприймає звуки в діапазоні від 20 до 20 тисяч герців, але сліпі тести показали, що людина чітко відчуває різницю між звичайними навушниками і дорогими моделями, які здатні працювати в ширшому частотному діапазоні, наприклад 5-40000 герц. Тут коротко згадаємо і про чутливість. Цей показник вимірюється в децибелах (dB) і вказує на гучність звуку, яку навушники відтворюють при певному рівні входового сигналу.

Матеріали корпусу та амбушур

Навушники мають бути легкими, комфортними, не навантажувати шию та не давити на голову. Переважно їх виготовляють з пластику, а силові елементи конструкції з металу. Амбушури можуть бути з екошкіри, натуральної шкіри або велюру. Останній варіант забезпечує трохи гіршу звукоізоляцію, але в них краща циркуляція повітря. Корпуси вакуумних навушників нерідко роблять зі смоли, металу, карбонового волокна чи литого під тиском полімеру. Пам'ятайте, що саме комфортна посадка визначає, чи зможете ви повністю насолодитися якісним звуком. Тому радимо по можливості поміряти навушники перед тим, як купувати.

Активне шумозаглушення

Якщо вам доводиться слухати музику в галасливих місцях, розгляньте бездротові навушники з функцією ANC. Вона допомагає зменшити зовнішні шуми, дозволяючи повністю зануритися в улюблений контент. Плюс це дозволить вам слухати музику на нижчій гучності, що дозволить зберегти ваш слух від перевантаження. Також врахуйте, що ANC краще відпрацьовує у випадку з повнорозмірними моделями.

Підключення і кодеки

Сучасні бездротові навушники зазвичай оснащені Bluetooth 5.0 і вище для стабільного з'єднання. Загалом сама версія блютуз впливає лише на максимальний радіус дії та стабільність роботи. Якість відтворення залежить від кодеків, якими сигнал кодується для передачі від джерела до навушників. Базовим є кодек SBC, він досить енергоефективний, але обмежений в плані своїх можливостей. Аудіофілам варто надавати перевагу високоякісним кодекам aptX або LDAC, які підтримують вищу бітову швидкість. При цьому врахуйте, що кодек повинен підтримуватися і навушниками, і джерелом звуку.

Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: