24 травня 2024   09:01   181

Експерт розповів, коли чекати на руйнівні удари по Кримському мосту

Експерт розповів, коли чекати на руйнівні удари по Кримському мосту
Влітку Кримський міст отримає критичні ушкодження.

Для цього потрібні відповідні умови, і зараз вони формуються.

Про це у коментарі РБК-Україна сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

"Над півостровом Крим створюється зона, яку я називаю "прохідний двір". Знищуються російські засоби ППО. Все це потрібно, щоб наші засоби враження з меншим ризиком могли досягти Кримського мосту", - сказав він.

У цю логіку укладаються удари по аеродромах у Джанкої та Бельбеку, по розташуванням зенітно-ракетних полків на Ай-Петрі та Тарханкуті. Де головною метою була не так ворожа авіація, як системи С-400.

"Зараз все робиться для того, щоб мінімізувати ефективність російської ППО в Криму. Як тільки це буде зроблено, варто чекати на удари по мосту", - зазначив Коваленко.

Удари по мосту

Нагадаємо, незаконно збудований Росією Кримський міст отримував пошкодження двічі. Так, у жовтні 2022 року на ньому прогриміли потужні вибухи, які спричинили значні руйнування. Голова СБУ Василь Малюк заявили, що це була операція його спецслужби.

Крім того, у липні 2023 року Кримський міст був атакований за допомогою дронів Sea Baby. Тоді було зруйновано два прольоти. Глава СБУ Малюк також підтвердив причетність спецслужби до цієї атаки.

Як повідомляло РБК-Україна, у ніч на 24 травня в Алушті було вражено вузол зв'язку російської армії , який був важливим пунктом зв'язку та управління окупантів у Криму.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: