24 травня 2024   13:00   169

З Харківської області примусово евакуюють понад сотню дітей-сиріт

З Харківської області примусово евакуюють понад сотню дітей-сиріт
У Харківській області погодили примусову евакуацію дітей з чотирьох прифронтових районів.

Йдеться про дітей-сиріт.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення погодив рішення про евакуацію у примусовий спосіб дітей-сиріт з 36 населених пунктів Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів.

Таким чином примусово будуть евакуйовані 123 дітей-сиріт з із законними представниками. Спочатку їх розмістять у Харкові, а потім перевезуть у Волинську область.

До проведення евакуації долучаться ЮНІСЕФ, а також організація "СОС Дитячі Містечка". Евакуація проводитиметься безкоштовно протягом 60 діб.

За детальнішою інформацією можна звернутися на цілодобову "гарячу лінію" за номером: 0 800 339 291. Про бажання евакуюватися також можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Ситуація у Харківській області

Нагадаємо, що з 10 травня на півночі Харківської області тривають бойові дії. Російські війська намагаються прорвати оборону ЗСУ у районі міста Вовчанськ та сусідніх населених пунктах.

За словами головкома ЗСУ, у Вовчанську тривають вуличні бої, росіяни там зав'язли.

Проте ситуація на півночі Харківської області залишаються складно. Українські правоохоронці повідомляли про факти розстрілу російськими окупантами цивільних, які хотіли евакуюватися.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: