24 травня 2024   13:22   819

Переселенець із Краматорська купив три дрони для ЗСУ на пенсію з інвалідності

Переселенець із Краматорська купив три дрони для ЗСУ на пенсію з інвалідності
Жителі села Великі Лучки знають про волонтерство Романа Шаповалова і дають роботу хлопцю.

Три дрони для військових на пенсію з інвалідності та випадкових підробітків купив вимушений переселенець із Краматорська Роман Шаповалов. З вересня 2022 року він разом із дядьком та тіткою живе у шелтері Великолучківської громади на Закарпатті, - повідомляє "Суспільне".

За словами Романа, він має інвалідність з дитинства, другу групу. Із пенсії та випадкових підробітків із осені 2022 року донатить гроші на ЗСУ. Так уже назбирав суму на три дрони.

Двоюрідний брат Романа Юрій Лущай воював із початку 2023 року. Він загинув наприкінці березня цього року. Роман розповів: "Коли брата не стало, я 4000 задонатив, у мене така помста була. Я розумію, що таких як мій брат, багато людей воює".

Жителі села Великі Лучки знають про волонтерство Романа. Місцеві дають роботу хлопцю і платять за допомогу.

"Я даю йому спеціально підробляти, щоб він донатив на дрони для наших хлопців. Я даю йому рекомендації, даю його номер телефону, йому дзвонять і також просять щось зробити в теплицях, щось скопати. Він у нас молодець", — розповіла жителька села Великі Лучки Марія Плесканка.

Зараз Роман долучився до ГО "Волонтери Закарпаття". Також хлопець за потреби волонтерить у шелтері, де живе. Рідні Романа підтримують його ідею донатити на безпілотники.

"Я доначу нашим колегам ГО "Волонтери Закарпаття", а вони купують дрони. Я побачив, що Ірина Федишин у мене в друзях є і багато інших наших артистів українських, що вони допомагають. "Океан Ельзи", "Тернопіль" Танька і Володька і я вирішив допомагати нашим хлопцям, бо я тут знаходжуся і розумію, як там їм не дуже на фронті. Я не вважаю себе героєм. Я вважаю, що герої, це ті, хто нас захищають в окопах", — говорить Роман Шаповалов.
ОбщеЖитие
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: