25 травня 2024   19:41   296

РФ накопичила 10 тисяч ракет С-300, але у світі є аналоги для протидії - Зеленський

РФ накопичила 10 тисяч ракет С-300, але у світі є аналоги для протидії - Зеленський
Росія накопичила 10 тисяч ракет С-300, але у світі є аналоги зброї, яка може протидіяти їх застосуванню.

Проте в України зараз немає, ані достатньої кількості цих аналогів, ані дозволу від західних партнерів використовувати їх по військових цілях на території РФ.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю для The New York Times, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія накопичила 10 тисяч ракет С-300. Це їхня перевага. Чи є в світі аналоги, які можуть цьому протидіяти? Так. Чи ці аналоги кращі за те, що має Росія? Так. Чи є в Україні два елементи: аналог у достатній кількості і дозвіл його використовувати (по території РФ)? Ні», – розповів Зеленський.

Він підкреслив, що використання зброї по військових цілям на території Росії – це захист.

«Адміністрація президента Байдена проти використання західної зброї по території РФ. Нашу зброю та наші дрони ми використовуємо. Але хочу підкреслити, що ми це робимо як захист. Це важливо. Через це ми зверталися до президента Байдена і не лише до нього, а й до лідерів багатьох країн – ми хочемо використовувати цю зброю як захист», – підкреслив Президент.

Він розповів, що російські військові «стоять у найближчих селах до кордону і б’ють по наших селах, знаючи, що не отримають удару у відповідь».

«Коли ми говоримо про ATACAMS, Storm-Shadow, Scalp, Himars і снаряди до них, то ми не маємо дозволу бити ними по території РФ, по їхніх військових розташуваннях, штабах. То як нам захиститися від цих ударів?» – запитав Зеленський

За його словами, дозвіл використовувати західну зброю по російських військових цілях на території РФ створив би вогневий паркан перед нашим кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вночі та зранку росіяни здійснили три обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано сім вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська та Краснопільська громади.

Сьогодні російська армія завдала удару КАБом по Куп’янську-Вузловому. Щонайменше п’ятеро людей зазнали поранень.

Фото: ОП
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: