25 травня 2024   19:42   310

Тотального розриву західних країн з Росією не відбулося - Зеленський

Тотального розриву західних країн з Росією не відбулося - Зеленський
Запроваджуючи санкції, західні країни не розірвали відносин з країною-агресором тотально.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю для The New York Times, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ти санкціонуєш російський бізнес і виводиш його з ринку, це санкція, яка працює стовідсотково», – розповів Зеленський.

За його словами, тоді «можна спрогнозувати, що буде з економікою Росії». Натомість у санкційній політиці знайшлося чимало можливостей для Росії продовжувати економічні зв’язки із Заходом.

«Якщо ти заморозив їхній капітал, то як заморожений капітал на території ЄС допомагає європейському суспільству? Ніяк. Вони використовують ці гроші? Ні. Але вони не передають ці гроші Україні. Чому? Бо це був би тотальний розрив економічних відносин з Російською Федерацією», – вважає Зеленський.

Те саме, на думку Президента, відбувається й на прикладі посольств.

«Чи всі країни закрили свої посольства? Ні. Всі відправили російських дипломатів додому? Ні. Деяких дипломатів відправили. Показово. Але в цьому більше театру, ніж реалій», – сказав Зеленський, додавши, що «з Росією всі залишають двері трішки привідкритими», про всяк випадок.

Як повідомлялося, останній на сьогодні 13-й пакет санкцій Рада ЄС схвалила у лютому напередодні річниці повномасштабного вторгнення РФ. Він передбачав обмеження проти 106 людей та 88 юридичних осіб, «відповідальних за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України».

Пріоритетними для цих санкцій були військова та оборонна галузі Росії та причетні до постачання туди ракет від КНДР, а також відповідальні за депортацію та військове «перевиховання» українських дітей.

Фото: ОП
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: