26 травня 2024   15:55   203

У Міноборони назвали головні пріоритети у зброї для ЗСУ

У Міноборони назвали головні пріоритети у зброї для ЗСУ
Головним пріоритетом у зброї залишаються засоби ППО та ракети для них.

Також українська армія потребує артилерійських снарядів та засобів РЕБ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву першого заступника міністра оборони Івана Гаврилюка.

Він зазначив, що Україна потребує засобів протиповітряної оборони різних типів. Йдеться не тільки про захист міст та критичної інфраструктури, але й про безпеки військових на лінії фронт.

Гаврилюк наголосив, що пріоритетом залишаються сучасні засоби ППО та ракети до них, які можуть збивати балістику ворога

"Також велике значення для нас має забезпечення артилерійськими боєприпасами, тому що перевага застосування артилерійських боєприпасів противника залишається у середньому 1 до 5 на їхню користь. І також це засоби радіоелектронної боротьби, щоб ми могли надійно прикривати об'єкти критичної інфраструктури, а також підрозділи на полі бою", - заявив Гаврилюк.

Заступник міністра оборони також заявив, що за день окупанти скидають 100-120 на позиції захисників. В місяця - це понад 3-4 тисяч КАБів. За його словами, боротися з авіаударами можна лише, знищуючи російські літаки, які скидають бомби.

Виробництво зброї в Україні

Варто зазначити, що Україна під час повномасштабної війни збільшила виробництво військової техніки, зброї та снарядів. Був створений перший флот морських дронів.

В Україні працюють понад 500 державних та приватних оборонних компаній. Крім того, Україна виробляє зброю разом з партнерами на їх потужностях.

Нещодавно уряд зробив крок, щоб збільшити виробництво снарядів. Кабмін прибутковість для українських підприємств. Це дасть поштовх українським компаніям.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Можливість коментування матеріалів на сайті тимчасово відключена.

Останні новини: