СВ
Пример в студию.
нема в них, льотчиків, прикладів.. і роздумів нема... є, як то кажуть, "подмєна понятій", дитячи капризи "хачу рускій, і всьо!", жалюгідні спроби висмикнути кусочок с якогось закона, який сподобався (кусочок, НЕ закон), технічні терміни часів словаря Даля, і штампи, штампи, штампи...
Головне завдання - як би ще покручє подйє**ть, шоб АБИ ПРОТИ українського... НЄЄЄ, як правило, вони оговорюють - "я родом с Украини".. "у мєня там родствєннікі"..."мой пєрвий язик - украинский"... тіпа, я СВОЙ...
До чого тут "свой"??? Хіба в цьому можуть бути "свої" чи "чужі"?
ЯК (???!!) мова маже мати "права наравнє с гасударствєнним"???? Звіздєц, "нємножко государствєнний, нємножко нєт"... "чуть-чуть бєрємєнна"...
Я вже, зається, казав - "язичним" не вистачає СТАТУСУ для російської мови? От, на ній бірка має телепатись - "гасударствєнний язик", нє?
І тоді "язичні" будуть ГОРДІ і нарешті почнуть вивчати українську?
ЯК (???!!) можна навіть ДУМАТИ, шо з російською мовою шось там "станеться"??? Під боком 140-млн Росія, яка розмовляє ВИКЛЮЧНО російською. Сзаду 200 років розвитку літератури і поезії. МАСШТАБИ. ГЛИБІЩА.
Нє, йох, от САМЕ на Донбасі надо дать "паслєдній і рєшітєльний бой"... Точка прєткновєнія. Вузол напряжєнія. Дивно...
Але хз ним..
В мене ПИТАННЯ до шановних "язичних"
Дорогие соотечественики! В порыве защиты СВОИХ прав разговаривать и получать информацию на "родном" языке НЕ ЗАБЫЛИ ЛИ ВЫ, что рядом с вами живут и работают, разговаривают и получают информацию некие люди, которые по странному стечению обстоятельств НЕ СЧИТАЮТ себя "русскими"? И по не менее странному стечению обстоятельств, они решили, что раз уж они живут в государстве под названием "Украина", то было бы ЛОГИЧНЫМ предположить, что в нем, в этом государстве, можно СВОБОДНО разговаривать, думать и получать информацию на украинском же языке.
Собственно вопрос:
КАК вы видите место, действия и положение людей, которые не считают себя "русскими", в том обществе и в той ситуации, создания (а вернее, сохранения) которого вы добиваетесь?
Коротше: ось я хочу "розмовляти і отримувати інформацію" українською. Мої дії і ваше бачення і ставлення до цього? Ви ж шось про це думали, нє?