Портвейн
Почему ? Потому что нельзя в одной теме быть националистом ,в другой глобалистом .
ой, КАК ми любім ТЕРМІНИ +))
здається, Ви щось про мене ПРИДУМАЛИ, і розцінюєте мої висловлювання з ЦІЄЇ СВОЄЇ позиції...
давайте так...
Держава може бути:
1. Монархією (Імперією, в т.ч. республіканською). Жителі цієї держави - ПІДДАНІ ("подданьіе" російською) центральної влади -царя, короля, імператора, сената, ЦК КПРС. Принадлежність до держави визначається присягою на вірність Царю. Суверен - Царь
2. Національною. Жителі - ГРОМАДЯНИ, об*єднані на засаді спільного національного походження, не обов*язково генетичного - досить ВИЗНАННЯ себе французом, українцем, чехом, німцем. Суверен - народ
3. Космополітичною, НАДнаціональною. Жителі - ГРОМАДЯНИ, об*єднанні на засаді БАЖАННЯ належати до данної держави. Суверен- народ
Приклади:
1. Рим, СРСР, Австро-Угорщина
2. Італія, Україна, Австрія .. Угорщина +))
3. Штати, ну куди ж без них +))
При цьому 1 може бути, як я вже сказав, республікою, а 2- монархією... Наприклад, "король ВСІХ ФРАНЦУЗІВ" - це вже націоналістична держава..
І, єстєств, ЧІТКИХ кордонів (не державних, а у визначенні термінів) між цими видами держав не існує...
Так от, оскільки 1<2, то при порівнянні 2 з 1 я- за 2, тобто "націоналіст", а 2<3, то я, ясєн пєрєц, космополіт +))
Ферштейн зіх, Іван Андрєіч? +))
і ще - ЕМОЦІЙ тут =0. Це ніц не означає, шо я "люблю" Штати, чи "не люблю" Росію... Просто Росія ПРЕ НЕ ТУДИ... від 2 до 1... Мені з цим не по путі